Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hele kirketårnet skal spændes sammen: Revner blev forværret med lang kimen ved prins Henriks død

Ringe Kirkes tårn får nu en gennemgribende renovering. Prisen er 3,6 millioner kroner, og arbejdet strækker sig over resten af året. Foto: René Johansen
En lang kimen i forbindelse med prins Henriks død kunne ses på revnerne i Ringe Kirkes tårn. Nu skal tårnet have en gennemgribende og tiltrængt renovering.

Ringe: I de seneste dage har folk i byen kunnet følge med i, at Ringe Kirkes tårn er blevet pakket ind i stillads og presenning fra top til tå. Tårnet skal nemlig gennem en gennemgribende renovering - en renovering, som ifølge formanden for Ringe Sogns menighedsråd, Ove Nielsen, sker både indvendigt og udvendigt.

- Vi har et kirkesyn hvert år, og vi er da nogle år tilbage, da vi fandt revner i murværket og andre ting. Det har vi så observeret på, og da prins Henrik døde (2018, red.) skulle vi kime i længere tid, og det blev faktisk synligt på revnerne, bemærker Ove Nielsen.


Annonce

Det er hele tårnet, der skal "spændes" sammen. Der er sorte ankre, der går gennem kirkevæggene og sidder fast på bjælker indenfor, men de hænger ikke rigtig sammen, og så holder de jo ikke for meget.

Ove Nielsen, formand for Ringe Sogns menighedsråd


Der er dog meget mere end bare lige revner i murværket, der skal fikses.

- Det er hele tårnet, der skal "spændes" sammen. Der er sorte ankre, der går gennem kirkevæggene og sidder fast på bjælker indenfor, men de hænger ikke rigtig sammen, og så holder de jo ikke for meget. Så murværket repareres, ankrene renoveres, der kommer nyt tag på, og alle indvendige bjælker bliver gennemgået for råd og skader, oplyser formanden.

Mange hvis'er

I tre år har man arbejdet med renoveringsprojektet, fået det godkendt i de rette instanser og skaffet de nødvendige 3,6 millioner kroner, som projektet løber op i. Prisen kan blive højere, hvis der gemmer sig ubehagelige overraskelser, når håndværkerne tager fat.

- Det er spændende, hvordan det ser ud, når vi kommer ind bagved. Så der er stadig mange hvis'er, siger Ove Nielsen.

Går arbejdet efter planen, kan det gennemrenoverede tårn være færdigt til jul. Her kan folk så også glæde sig over, at det igen er muligt at orientere sig om klokken på kirkens ur.

- Jeg ved ikke lige, om det er 40 år, men det er ikke bare 10 eller 15 år, at uret ikke har virket. Det er mange år, og det er to lokale fonde, der har været med til at gøre det muligt, at det kommer til at virke igen. For i projektet kunne vi kun få uret med som en del af kirkens udseende, forklarer Ove Nielsen.

Det er Den Faberske Fond og Lunde Brand, der har bidraget til, at den mekaniske del af uret bliver lavet.

Renoveringen får ikke konsekvenser for kirkelige handlinger i løbet af året. Dog bliver der ikke længere timeringning af hensyn til håndværkerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Erhverv For abonnenter

Fra pædagogmedhjælper til udvikler i stort it-firma: Nu kan indiske Deepti igen bruge sine kompetencer: Jeg er meget taknemmelig

Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Annonce