Annonce
Sydfyn

Hele familien så på: Lisa blev hædret med royalt ridderkors

En stolt Lisa Pihl Jensen fik mandag overrakt Dannebrogordenens Ridderkors af borgmester Tonni Hansen for mere end 20 års politisk arbejde i kommunalbestyrelserne på Langeland. Foto: Ole Grube
Lisa Pihl Jensen (S) har som den første kvinde i langelandsk politik fået overrakt Dannebrogordenens Ridderkors for 20 års politisk arbejde.

Langeland: Lisa Pihl Jensen havde mandag taget både børn, svigerbørn og børnebørn med ind i byrådssalen i Rudkøbing, men de kom ikke for at lytte til den socialdemokratiske veterans politiske argumenter.

De var mødt op for at hylde deres mor, svigermor, mormor og farmor og se hende få overrakt Dannebrogordenens Ridderkors.

- Du må gerne, jeg skal nok lade være med at råbe ”Me Too”, grinte Lisa Pihl Jensen, mens borgmester Tonni Hansen (SF) efter sin tale fumlede med sikkerhedsnålen på hendes bryst.

Annonce
Lisa Pihl Jensen blev fejret af sine børn, svigerbørn og børnebørn, da hun mandag modtog Dannebrogordenens Ridderkors. Foto: Ole Grube

Lisa Pihl Jensen blev dekoreret med det royale ridderkors for 20 års uafbrudt politisk arbejde på Langeland – to valgperioder i Sydlangelands Kommune og tre i Langeland Kommune – og hun modtog ordenen med stolthed.

- Det er en stor ære for mig og en anerkendelse af det arbejde, jeg har lavet - på godt og ondt. Og så betyder det også noget, at jeg er den første kvinde i langelandsk politik, der får ordenen og har været med så længe, sagde Lisa Pihl Jensen efter overrækkelsen.

Kvartet med ridderkors

I sin tale takkede hun hendes majestæt dronningen for ordenen, borgmester Tonni Hansen for indstillingen, hendes familie og især hendes mand, Preben Pihl Jensen.

Sådan ser den ud: Dannebrogordenens Ridderkors, som Lisa Pihl Jensen nu er en stolt indehaver af. Foto: Ole Grube

- Det her var ikke lykkedes uden min familie, for det koster at være aktiv, og der er nogen, der skal stå bag én. Det har min mand gjort, og så har ungerne måtte lide, sagde Lisa Pihl Jensen.

Hun kunne efter overrækkelsen lade sig fotografere sammen med tre politiske kolleger, der også havde Danneborgsordenen på brystet: Knud Gether (V), Bjarne Nielsen (V) og Bo Nissen (K). De to sidstnævnte fik ordenen sidste år, men de er gået glip af turen ind til dronning Margrethe på Amalienborg på grund af corona.

4 af de 15 medlemmer af kommunalbestyrelsen på Langeland har nu det royale ridderkors. Bag Lisa Pihl Jensen er det fra venstre Bjarne Nielsen (V), Bo Nissen (K) og Knud Gether (V). Foto: Ole Grube
- Du må gerne, grinte Lisa Pihl Jensen, da borgmester Tonni Hansen bad om lov til at sætte Dannebrogordenens på hendes bryst. Foto: Ole Grube

- Men jeg har hørt, at de åbner op for det igen i marts eller april, og jeg håber, at vi tre kan få en sjov tur sammen, sagde Lisa Pihl Jensen.

Den dekorerede kvartet blev fotograferet af kommunens chef for erhverv, kultur- og turismeområdet, Jane Jegind, og hun har faktisk også selv en Danneborgsorden liggende hjemme i skuffen i Seden Strandby for sine mere end 20 års arbejde i Odense Byråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Kæmpe løft af ældreplejen i Odense: Se hvordan nattens budgetkamp faldt ud

Middelfart For abonnenter

Opretter 200 ekstra stillinger i år: Vild vækst i milliardkoncern trækker nye familier til Fyn

Faaborg-Midtfyn

Marcos forældre takker nej til tilbud om nyt bosted: Myndigheder kan beslutte at flytte døende søn alligevel

Odense For abonnenter

Byvandreren: - Banegårdspladsen er ikke det bedste at vise frem til nye gæster i byen

Fyn

Se pressemødet: Politikerne præsenterede Odenses budget

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Debat

Man bærer på et stort ansvar

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kerteminde

Ivalos handicapcykel fundet hos mand i Odense: - Ih, er tyven kommet med den?

Kultur For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Hvem skal passe farmor

Talende dukker, virtual reality og videoproduktion: Ny sosu-uddannelse med fokus på teknologi skal få flere i faget

Odense For abonnenter

Scootere og store biler kører til og fra kolonihaver sent om aftenen: - De er der næppe for at klippe hæk

OB

Opondo har sjældent spillet hele kampe, men vokser nu: Moses har mast sig ind med mental styrke

Annonce