Annonce
Bagsiden

Held i uheld: BG Beton kom til at anlægge nyt spor til motorvej

Takket være snild brug af betonslam, er udvidelsen af Fynske Motorvej snart færdig. Illustration: Mikkel Damsgård Petersen/Colourbox
Nærmest magisk betonslange løser Fyns mangeårige problem med trafikken uden om Odense.

Fyn: Udvidelsen af Fynske Motorvej syd om Odense er allerede nu en realitet. Og den bliver langt billigere end forventet.

Det ligger fast, efter at Miljøministeriet og Transportministeriet sammen med Odenses borgmester i går udførte en fælles inspektion af det betonslam, som BG Beton øst for Odense gennem længere tid har pumpet ud i landskabet gennem en slange.

Den magiske slange

Tidligere på ugen kom det frem, at BG Beton slap af med slam fra produktion af beton til Odense Letbane og Nyt OUH ved at pumpe det gennem en slange over på naboens grund.

En skovbund på 200 kvadratmeter blev på kort tid forvandlet til et betongulv.

Men det var ikke den eneste forvandling, den magiske slange stod for.

Annonce

Mere slam end ventet

- Virksomheden har pumpet langt mere betonslam ud end først antaget, og årsagen til, at vi ikke fandt det i første omgang er, at slammen flød mod syd, drejede mod vest og fulgte motorvej E 20 fra lidt før frakørsel 50 Odense SØ til lidt efter frakørsel 52 Odense SV. Altså godt og vel det stykke, der står højt prioriteret til en udvidelse, siger departemetschef Lisbeth Wogn fra Transportministeriet

Betonslammen ligger i et så tykt lag og er størknet så hårdt, at den uden problemer kan tages i brug som ekstra spor på motorvejen.

- Den skal bare bare lige glattes ud og have nogle hvide striber, lyder det begejstret fra Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S).


Den skal bare bare lige glattes ud og have nogle hvide striber.

Peter Rahbæk Juel (S), borgmester i Odense


Annonce

Løser flere problemer

Da BG Beton aldrig har fået en miljøgodkendelse, er der heller ingen fordyrende miljøkrav, der skal overholdes.

- Så den magiske betonslange løser hele tre opgaver på én gang: Fyn får en tiltrængt udvidelse af motorvejen, BG Beton kommer af med sit affald, og skatteyderne slipper billigere end ventet, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Helt gratis bliver det dog ikke. BG Beton ventes at skulle betale op mod 48.000 kroner i bøde for den manglende miljøgodkendelse, og den regning deles med Vejdirektoratet og dermed skatteyderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold

Topspiller skifter håndboldtrøjen ud med politiuniformen: - Jeg skal prøve noget nyt

Annonce