Annonce
Fyn

Heftigt lavtryk: Regn i stride strømme har kurs mod nord- og nordøstfyn

Et heftigt - og langtsomt - lavtryk smyger sig op over især den nordøst- og østlige del af Fyn i løbet af mandag aften og tirsdag, og det rummer masser af regn. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Særligt Nyborg og Kerteminde bliver ramt af det lavtryk, der snegler sig over landet mandag aften og tirsdag, spår DMI

Bor man i Kerteminde og Nyborg giver det god mening at finde paraplyen og gummirøjserne frem, hvis man skal uden for en dør inden for det næste halve til hele døgn.

Det særdeles våde lavtryk, der er kommet fra Sydøsteuropa, ser ud til at kaste de største regnmængder over den nordøst- og østlige del af Fyn, inden det langsomt bevæger sig længere mod nord og nordvest.

Det er sådan, varslet for Fyn lyder tidligt mandag aften, men lavtrykket kan rykke sig, og så kan både billedet og regnmængderne ændre sig, lyder det fra DMI, som skyder på 27 millimeter regn til Kerteminde i løbet af tirsdagen, mens Nyborg ventes at få lidt mindre: 21 millimeter.

- Det meste af det regn, der kommer ind, falder mod øst og mod nord, og Fyn ligger lige på skillelinjen, men det ser ud til, at især den nordøstlige del af Fyn får en del regn. Men det er en delikat balance, for lavtrykket kan rykke sig i større eller mindre grad. Rykker det sig måske 100 kilometer mod øst, så er det kun bornholmerne, der får regn, siger Henning Gisselø, vagthavende meteorolog hos DMI.

Kendetegnende for lavtrykket er, at det er langsomt og propfyldt med vand, og det vil give regn i 24 timer i streg stort set. Det snegler sig hen over Danmark i løbet af mandag aften og natten til tirsdag, og først tirsdag aften bliver det tørt igen.

- Tirsdag aften holder det op med at regne, og onsdag ser ud til at blive pæn med lidt solskin, men kun frem til middag, så er der mere regn på vej, siger Henning Gisselø.

Den gode nyhed er, at det lavtryk, der giver regn onsdag, kommer fra vest og bevæger sig hurtigere over landet, og foreløbigt ser torsdagen ud til at blive tør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce