Annonce
Assens

Hedt efterår i Assens Kommune: Se de tre årsager her

Campingsagen i Assens er for retten til oktober. Arkivfoto: John Fredy
Både byråd og direktion i Assens Kommune går et særdeles travlt efterår i møde. Læs de tre årsager her.

Sene budgetforhandlinger, en vigtig ansættelse og en sag i landsretten betyder, at efteråret i Assens Kommunes byråd bliver særligt travlt i år.

Annonce

1. Budgetforhandlinger udskydes

Assens Kommune skal i efteråret ansætte en ny direktør som afløser for Rikke Berg, der fra 5. august har fået job som direktør for Teknik- og Miljøafdelingen i Svendborg Kommune. Foto: Kasper Orthmann Andersen/www.kafoto.dk

Normalt kender kommunerne deres økonomi for kommende budgetår i løbet af juli, og kan derefter tage hul på arbejdet med kommende års budget. I år er den proces blevet udskudt på grund af folketingsvalget 5. juni, hvilket betyder, at kommunernes tidsplan for budgetlægning bliver rykket, og i stedet for at den sædvanlige deadline for næste års budget, som er 15. oktober, er deadline nu 5. november.

Regeringen, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner indleder forhandlinger om kommunerne og regionernes økonomi i august og forventer at have en færdig aftale i begyndelsen af september.

- Det bliver et af de travle efterår, for det bliver meget komprimeret, siger borgmester Søren Steen Andersen (V).

2. Campingsag for landsretten

Assens Rådhus venter på nye tal fra Christiansborg. Arkivfoto: Kim Rune

7.-9. oktober kommer retssagen mellem Assens Kommune og Per Blaabjerg, ejer af CampOne Assens Strand, for landsretten.

Assens Kommune solgte i 2012 campingpladsen i Assens til Per Blaabjerg, men har senere krævet, at handlen skulle gå tilbage, fordi det viste sig at pladsen krævede en særdeles omkostningsfuld oprensning på grund af forurening.

I byretten i 2017 vandt Assens Kommune sagen, og ifølge afgørelsen skulle Per Blaabjerg forlade campingpladsen senest 1. februar 2018 og betale 380.700 kr. i erstatning til kommunen. Han ville til gengæld få købesummen på 3,3 mio. kr. tilbage og to mio. kr. for tabt fortjeneste, fordi pladsen ikke har kunnet udlejes fuldt ud på grund af forurening.

Per Blaabjerg ankede byrettens dom, og derfor kommer den nu for landsretten. Han har forlangt op til 50 millioner kroner af Assens Kommune som kompensation for at skulle forlade campingpladsen.

Borgmester Søren Steen Andersen (V), forhenværende borgmester Finn Brunse (S) samt forhenværende kommunaldirektør Henning Qvick er blandt de folk, der skal vidne i retssagen i oktober.

3. Vigtig ansættelse

Assens Kommune skal i efteråret ansætte en ny direktør som afløser for Rikke Berg, der fra 5. august har fået job som direktør for Teknik- og Miljøafdelingen i Svendborg Kommune.

Ifølge kommunaldirektør Finn G. Johansen bliver stillingen slået op omkring 29. august med forventet tiltrædelse 1. december. Byrådet skal godkende ansættelsen 30. oktober.

Assens Kommunes direktion består af tre direktører: Kommunaldirektør Finn G. Johansen, Velfærdsdirektør Henrik Juul Kjær, og så er der den vakante stilling som udviklingsdirektør. Sidstnævnte bliver formentlig slået op som direktør for By, Land og Kultur, men arbejdsopgaverne er de samme.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce