Annonce
Fyn

Hedebølge er over os: Her bliver det varmest på Fyn

Det her bliver nok den bedste måde onsdag at blive kølet ned på. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Onsdag varsler DMI temperaturer over 30 grader, så der er udsigt til en hed sommerdag uanset om du er indendørs eller udendørs.

Der bliver brug for ventilatorer, hvis du onsdag sidder og lumrer indendørs på kontoret, og udenfor bliver der brug for solcreme og skygge, hvis du skal gennem dagen uden alt for meget sved på panden.

For som det vil være de fleste bekendt er Danmark ramt af hedebølge nu og de kommende dage. Og mens Europa sveder i endnu mere varme og cykelrytterne i Tour de France har udfordringer også varmemæssigt får Danmark også sin del af det hele, om man kan lide det eller ej.

Ifølge DMI vil de østvendte kyster på Fyn være marginalt køligere end hvis du er på det varmeste sted. Og hvor vil det så være, vil nogle formentligt gerne vide.

Ser man på kortet kommer Odense til at ligge i toppen klokken 17.00 med hele 31 grader efterfulgt af Langeskov med 30 grader. Altsammen vel at mærke i skyggen.

Vil man have den laveste temperatur skal man køre til Fyns Hoved med 24 grader, mens Kerteminde - som nok skal få sin andel af gæster på Nordstranden - topper med "bare" 25 grader. Og det er netop på grund af - eller i kraft af - den sydøstvendte vind, som kommer ind fra Storebælt.

- Fra onsdag bliver det for alvor varmt. Temperaturen vil mange steder komme op omkring 28 til 30 grader, og dér hvor det bliver varmest, kan vi godt nå op mod 32, måske 33 grader lokalt. Den varmeste dag ser ud til at blive torsdag, og det bliver formentlig varmest i den vestlige del af Jylland, fortalte Frank Nielsen, vagtchef i DMI, tirsdag.

Der er lidt uenighed hos meteorologerne om, hvor længe hedebølgen vil vare ved, for muligvis får vi fra weekenden lidt køligere og mere ustabilt sommervejr.

Annonce
Odense vil onsdag klokken 17 toppe med 31 graders varme. Foto: DMI
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];