Annonce
Fyn

Hedebølge er over os: Her bliver det varmest på Fyn

Det her bliver nok den bedste måde onsdag at blive kølet ned på. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Onsdag varsler DMI temperaturer over 30 grader, så der er udsigt til en hed sommerdag uanset om du er indendørs eller udendørs.

Der bliver brug for ventilatorer, hvis du onsdag sidder og lumrer indendørs på kontoret, og udenfor bliver der brug for solcreme og skygge, hvis du skal gennem dagen uden alt for meget sved på panden.

For som det vil være de fleste bekendt er Danmark ramt af hedebølge nu og de kommende dage. Og mens Europa sveder i endnu mere varme og cykelrytterne i Tour de France har udfordringer også varmemæssigt får Danmark også sin del af det hele, om man kan lide det eller ej.

Ifølge DMI vil de østvendte kyster på Fyn være marginalt køligere end hvis du er på det varmeste sted. Og hvor vil det så være, vil nogle formentligt gerne vide.

Ser man på kortet kommer Odense til at ligge i toppen klokken 17.00 med hele 31 grader efterfulgt af Langeskov med 30 grader. Altsammen vel at mærke i skyggen.

Vil man have den laveste temperatur skal man køre til Fyns Hoved med 24 grader, mens Kerteminde - som nok skal få sin andel af gæster på Nordstranden - topper med "bare" 25 grader. Og det er netop på grund af - eller i kraft af - den sydøstvendte vind, som kommer ind fra Storebælt.

- Fra onsdag bliver det for alvor varmt. Temperaturen vil mange steder komme op omkring 28 til 30 grader, og dér hvor det bliver varmest, kan vi godt nå op mod 32, måske 33 grader lokalt. Den varmeste dag ser ud til at blive torsdag, og det bliver formentlig varmest i den vestlige del af Jylland, fortalte Frank Nielsen, vagtchef i DMI, tirsdag.

Der er lidt uenighed hos meteorologerne om, hvor længe hedebølgen vil vare ved, for muligvis får vi fra weekenden lidt køligere og mere ustabilt sommervejr.

Annonce
Odense vil onsdag klokken 17 toppe med 31 graders varme. Foto: DMI
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce