Annonce
Assens

Hed debat om bilfri handelsgade: "Lav den ensrettet alle hverdage", "Østergade er livsfarlig" og "handelslivet må ikke lide skade"

Biler eller gågade på? Det er en jævnligt tilbagevendende debat om Assens handelsgade, Østergade. Foto: Lærke Bjørn Bang
Bør Østergade i Assens lukkes for biler, ensrettes eller forblive, som den er? Det debatteres heftigt på Facebook, og i afstemning på Fyens.dk peger flest på én løsning for handelsgaden.

Assens: Biler eller gågade? Debatten om Østergade i Assens blusser op med jævne mellemrum, senest i kølvandet på transportminister Benny Engelbrechts forslag om, at byer skal have mulighed for at blive bilfri om søndagen.

Forslaget retter sig primært mod større byer, men på Fyens Stiftstidende Assens' facebookside mener flere brugere, at også Assens ville nyde godt af mindre trafik gennem byen.

"Som nytilflytter forstår jeg ikke, hvorfor Østergade ikke altid er lukket af til gågade. Dét mangler i Assens. Der er jo super fine p-forhold bagved gaden. Ofte er det også en udfordring i sig selv at komme gennem Østergade i bil - og det er livsfarligt at sende sine børn på cykel i skole gennem Østergade," mener Camilla Hviid Hesselholt i en kommentar.

En anden facebookbruger foreslår, at man ensretter Østergade alle hverdage og lukker den for trafik om lørdagen.

Annonce

Flest stemmer nej

I en afstemning på Fyens.dk angiver flest læsere, at det er en dårlig idé at ensrette eller lukke Østergade for trafik.

Torsdag formiddag var der afgivet 200 stemmer på Fyens.dk, hvoraf 27 procent angav, at bilfri handelsgade i Assens er en god idé, 17 procent ønsker ensretning og resten mener, at det er "hul i hovedet" at lukke Østergade for biler.

Knud Mogens Olesen Søby, som er erhvervsdrivende i Assens og byrådsmedlem for Venstre, skriver i en kommentar på Facebook, at han synes, de handlende skal kunne køre i bil gennem Østergade.

"Der skal en vis størrelse ( = læs: antal mennesker) i en gågade hen over dagen, for at det ikke kommer til at virke tomt. (...) Bedre at vælge de dage, hvor der er særlige aktiviteter i gaden - og de dage må der gerne være flere af," skriver han.

Annonce

Handelsformand vil have ensretning

Pernille Schreiner, som er formand for Assens Handelsstandsforening, mener, at det vil være en god idé at ensrette Østergade, men hun ønsker "på ingen måde", at den skal være bilfri.


Når vejret er godt, er det fedt at have en gågade. Det giver en god stemning, når solen skinner, og børnene kan løbe på gaden. Det giver en anden effekt, en anden følelse, og når folk får en god oplevelse, kommer de igen en anden gang.

Pernille Schreiner, formand for Assens Handelsstandsforening


- Der skal stadig være mulighed for at parkere ved butikkerne, fastslår hun.

Handelsstandsforeningen har ikke en samlet holdning til, hvad der vil være mest hensigtsmæssigt at gøre ved Østergade, og Pernille Schreiners ønske om ensretning er derfor hendes eget.

- Måske ville det gøre, at lidt færre sidespejle ville blive revet af, siger Pernille Schreiner, som driver Schreiners Bog & Idé i Assens.

I sommermånederne bliver Østergade jævnligt spærret af, når Assens Handelsstandsforening har arrangementer som Open by night. Succesraten er meget afhængig af vejret, mener Pernille Schreiner.

- Når vejret er godt, er det fedt at have en gågade. Det giver en god stemning, når solen skinner, og børnene kan løbe på gaden. Det giver en anden effekt, en anden følelse, og når folk får en god oplevelse, kommer de igen en anden gang, mener hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce