Annonce
Sydfyn

Heartlands frivillige skaber festivalkultur

Heartland Festival får hjælp af frivillige og foreninger til at skabe Fyns nye kulturfestival. De frivillige er med til at løse opgaver og give festivalen sjæl

Annonce

Frivillige og lokale foreninger er en stor del af arbejdet med at stable Heartland Festival på benene. Samarbejdet med det lokale foreningsliv var noget af det første, som idemand og direktør for Heartland Festival, Ulrik Ørum-Petersen, tænkte på, da de første forberedelser til Fyns nye kulturfestival gik i gang.

- De frivillige har helt klart en kæmpe betydning. Festivalen ville ikke kunne lade sig gøre uden dem, fortæller han.

Annonce

Frivillige og foreninger

Organiseringen af de frivillige til Heartland Festival minder om den model langt de fleste danske festivaler bruger. De frivillige til Heartland Festival er delt op i to grupper - henholdsvis de frivillige, der er tilknyttet en forening, og frivillige der melder sig direkte til festivalen på egen hånd.

- Det er en tradition for festivaler at involvere det lokale foreningsliv, og foreningslivet omkring Heartland har i samtidig god festivalerfaring fra dengang, de var involverede i Midtfyns Festival. Med en Heartland Festival får de igen muligheden for at tjene ekstra penge til foreningskassen og til deres fællesskab i foreningsaktiviteter, fortæller Ulrik Ørum-Petersen.

Annonce

Festivalens rygrad

Uanset om de frivillige giver en hjælpende hånd på eget initiativ eller gennem en forening, er de med Ulrik Ørum-Petersens øjne fuldstændig uundværlige for festivalen, og det er ikke kun på grund af de konkrete arbejdsopgaver, som de udfører.

- De frivillige er festivalens rygrad og sjæl forstået på den måde, at de er med til at skabe festivalens kultur og en forankring i det lokale miljø, mener han.

Annonce

Frivillige før, under og efter

Heartland har i slutningen af april alle de frivillige, de skal bruge til dagene under festivalen. De mangler frivillige til arbejdet før og efter. Timerne til arbejdet inden festivalen ligger på et tidspunkt i syv til ti dage inden festivalstart. Efter festivalen er det særligt søndag, dagen efter festivalen, samt tre dage efter, at Heartland Festival har brug for frivillige hænder. Rundt regnet forventer Heartland at samarbejde med omkring 500 frivillige.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Annonce