Annonce
Kultur

Heartland præsenterer: Kris Kristofferson og Damon Albarn blandt syv nye navne

Heartland Festival præsenterer torsdag en yderst blandet buket med syv internationale navne til næste års festival. Blandt andet kommer countrylegenden Kris Kristofferson samt Blur-kaptajnen Damon Albarn med gruppen The Good, the Bad & the Queen.

Den sydfynske festival Heartland offentliggør torsdag syv internationale navne til 2019-programmet.

Det drejer sig om Blur-frontmanden Damon Albarns "fritidsgruppe" The Good, the Bad & the Queen, den britisk-franske sangerinde Charlotte Gainsbourg, rockbandet Elbow, postpunk-pionererne Interpol, countrylegenden Kris Kristofferson & The Strangers, jazzsaxofonisten Kamasi Washington samt Detroit-rapperen Danny Brown.

Det er 11 år siden, at The Good, the Bad & the Queen udsendte gruppens første album, 16. november udgav gruppen dens andet album, "Merrie Land", som er produceret af Tony Visconti, der også stod bag David Bowies mesterlige afskedssalut, "Blackstar". De nye sange kan opleves live for første gang i Danmark på Heartland 2019.

- The Good, the Bad & the Queen er et decideret superband, som består af Gorillaz- og Blur-frontmand Damon Albarn, forhenværende The Verve-guitarist Simon Tong, bassisten fra legendariske The Clash, Paul Simonon, og den nigerianske trommeslager Tony Allen, der i en årrække spillede sammen med afrobeat-ikonet Fela Kuti.

- Bandet er et unikt, musikalsk projekt med skramlende, alternativ rock som omdrejningspunkt og med tydelige referencer til garagerock og folk, siger direktør og musikbooker for Heartland, Ulrik Ørum-Petersen.

For det modne og countryelskende publikum er legendariske Kris Kristofferson en fornem booking. Som sangskriver står Kris Kristofferson bag nogle af genrens mest markante sange med "Me & Bobby McGee" som et fyrtårn. Kris Kristoffersons daværende kæreste Janis Joplin indspillede sangen få dage inden sin død i 1970.

- Kris Kristofferson har formået at forblive relevant i knap fem årtier, hvilket han understregede med sit seneste album, "The Cedar Creek Sessions", fra 2016, som blev nomineret til en Grammy for bedste "Americana Album".

- Han har tre gange modtaget Grammyer i forskellige country-kategorier. I 2014 modtog han en Lifetime Achievement sammen med blandt andet The Beatles og blev ved samme lejlighed indlemmet i Grammyens Hall of Fame. Når han optræder på Heartland 2019, bliver det sammen med det afdøde countryikon Merle Haggards band, The Strangers, siger Ulrik Ørum-Petersen.

Annonce
Charlotte Gainsbourg har lige som Kris Kristofferson et ben i både musikkens og filmens verden. Foto: Collier Schorr

Emmer af melankoli

Eneste kvinde i puljen er Charlotte Gainsbourg, der både er hyldet som sanger og skuespiller. Hun har samarbejdet med alt fra Lars von Trier til Daft Punk og Paul McCartney.

- Hun har vundet et hav af priser inklusive en pris som bedste skuespillerinde i Cannes for "Antichrist" og har samtidig formået at udvikle et dybt personligt udtryk som musiker. Hendes umiskendeligt franske take på new wave-inspireret elektropop emmer af melankoli, sex og sørgmodig refleksion, siger Ulrik Ørum-Petersen.

I den mere rockede ende præsenteres Elbow og Interpol fra henholdsvis Manchester og New York. Elbow har været fast inventar på de engelske hitlister siden 2008, hvor bandet brød igennem med albummet "The Seldom Seen Kid".

- Bandets lyd trækker - foruden de meget stolte rocktraditioner i Manchester - på en umiskendeligt britisk og meget melankolsk nerve med referencer til både Radiohead, Genesis og Talk Talk. Det er fintfølende og poetisk rock, der emmer af kærlighed, siger Ulrik Ørum-Petersen.

Interpol er ét af de navne, der definerede New Yorks indiescene i start-00'erne med en postpunk-inspireret lyd med tydeligt hilsener til Joy Division og The Smiths. Sammen med The Strokes var gruppen stærkt medvirkende til, at rocken vendte tilbage til både radio og hitlister.

- Gruppens besætning har skiftet igennem årene, men bandet har på bemærkelsesværdig vis formået at holde niveauet fra deres hæderkronede debut - og samtidig udvikle deres lyd i retning af et mere intimt og råt udtryk, hvilket høres på Interpols sjette album, "Marauder", som udkom i august, siger Ulrik Ørum-Petersen.

De to sidste navne er saxofonisten Kamasi Washington, der både har samarbejdet med Kendrick Lamar, Flying Lotus, Stanley Clarke og Broken Bells, samt Detroit-rapperen Danny Brown, som er kendt for sin karakteristiske skingre rap. Dermed har Heartland offentliggjort de første 14 navne på næste års musikprogram med hovednavne som Solange og The Smashing Pumpkins.

Heartland 2019 finder sted fra torsdag 30. maj til lørdag 1. juni 2019 ved Egeskov Slot.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce