Annonce
Musik

Heartland offentliggør 11 navne: Oplev stjerner som The National og Rufus Wainwright

Amerikanske The National er et af de helt store trækplastre til næste års Heartland-festival. Foto: Graham Macindoe
The National og Rufus Wainwright er blandt de første navne, der er blevet offentliggjort til næste års Heartland-festival. - Vi er godt på vej til at kunne præsentere vores til dato stærkeste musikprogram, siger festivaldirektøren.

Musik: Tirsdag offentliggør Heartland de første 11 navne, der spiller på festivalen i det nye år. Med flere store stjerner i blandt navnene er der lagt op til et stærkt festivalsprogram.

De kommende festivalsgæster vil kunne se frem til stjerner som amerikanske The National, svenske The Cardigans, Kurt Vile, The Jesus and Mary Chain, Rufus Wainwright, Seasick Steve, Caroline Polachek, Jehnny Beth, danske Efterklang, Phlake, Psyched up Janis og flere andre navne, der endnu ikke er offentliggjort.

- Vi har fundet nogle navne, der passer godt til vores festival og den musikprofil, jeg synes, vi har lagt for vejen. Vi har et program med nogle store hovednavne, som trækker et stort publikum i Danmark, og som har noget tidløst over sig og har høj kvalitet. Og det synes jeg, vi er lykkedes med både med The Nationals, The Cardigans og Rufus Wainwright, siger Ulrik Ørum-Petersen, der er direktør og musikchef for Heartland.

- Og vi har også fundet nogle nye kunstnere, som vi tror, kommer til at tegne fremtiden. Jehnny Beth og Caroline Polachek er i mine øjne nogle gode bud på hvem, der kommer til at tegne musiklandskabet de kommende år, siger han.

Tidløse artister

Et af de kriterier, festivalen har for deres musikprogram er, at de bands, der spiller, skal lave tidløs musik.

- Når vi udvælger musik, går vi ikke efter at henvende os til et bestemt publikum, men om den musik, vi finder, har en lang levetid, siger Ulrik Ørum-Petersen.

- Vi lefler ikke for hitlister eller genrepopularitet, eller om det er skabt for 30 år siden eller sidste år. Det skal være et program, der står så stærkt, at hvis du kigger tilbage på det om 10 år, kan sige, at det har været et godt program.

Den tidløshed har festivalsdirektøren fundet med The National, som har markeret sig med hits som "I Need My Girl", "Afraid of Everyone" og "Fake Empire" og flere gange været blandt toppen på den amerikanske Billboard 200-liste.

- The National har et kæmpe sangkatalog og er et fantastisk liveband. Og så er de for kort tid siden blevet kåret af et internationalt musikmagasin til den absolut bedste festivalheadliner i 2020, siger Ulrik Ørum-Petersen.

- Det er det hovednavn man skal have, hvis man vil begå sig som en international festival. The National har formået at holde sig relevante og bibeholdt deres integritet. Og så er det et band, mange blandt publikum har et nært forhold til, og som relativt ofte er i Danmark.

Kommende stjerner

Ulrik Ørum-Petersen har haft et ønske om at finde noget, der rammer et bredt publikum, men også noget, der er eksklusivt for Heartland.

Og det får de i Caroline Polachek, som aldrig har spillet på en festival i Danmark før. Hun har tidligere været med i Charlifts, der var et anerkendt indieband, der dog aldrig slog rigtigt igennem. I sommer udgav hun sin første solo-single, og i oktober udsendte hun albummet "Pang", der har fået fem og seksstjernede anmeldelser i Soundvenue og Gaffa.

- Caroline Polachek har lavet årets debutplade, og den har høstet nogle af de bedste anmeldelser, jeg nogensinde har set for en debut. Så det er et regulært scoop at kunne præsentere hende som den første festival i Danmark. Det er vi helt vildt stolte af, siger Ulrik Ørum-Petersen.

Legender

Fra debutanten Caroline Polachek til de garvede The Jesus and Mary Chain. Rockgruppen blev dannet i 1985 og debuterede med albummet "Psycho Candy", som har hittet "Just Like Honey", der har fået sin genopstandelse gennem film som "Lost in Translation" med Bill Murray og Scarlett Johansson.

- The Jesus and Mary Chain er et af de bands som har været heldefinerende for rigtig mange andre orkestre. Deres plader har inspireret helt vildt mange alternative rockbands, som vi går og lytter til i dag. Hvis du spørger et band som The National eller andre til dels nyere alternative rockbands, så har de allesammen deres rødder der, siger han.

- Det er legender og til trods for, at de aldrig har været et stort stadion- og arenaband, så ved jeg, at der er mange af de andre gæster, som optræder på festivalen, der er meget stolte af at stå på plakat sammen med dem.

Til unge og ældre

I årets program er der også plads til danske bands som Efterklang og Phlake. Sidstnævnte har stor appel blandt især de yngre festivalsgæster med hits som "Pregnant", "Angel Zoo" og "The Rascal".

- De har en mere ungdommelig og poppet urban tone i sig, men fra unge til folk, der er godt op i årene, synes deres musik er fantastisk. Lige nu skiller den ungdommelige tone sig lidt ud, men det spiller sig ikke specielt ud fra Heartland. Sidste år havde vi jo for eksempel Solange. Og mon ikke der kommer mere af den slags i år, siger Ulrik Ørum-Petersen, som mener, at publikum, selvom der er et stort alderspænd fra de yngste gæster til de ældste, er nysgerrige.

- Vores gæster kommer ikke kun for at drikke sig fulde og høre høj popmusik, men også for at fordybe sig i nogle andre ting. Og så har de høje krav til kvaliteten af vores musikprogram, siger han.

Han er generelt glad for, hvordan musikprogrammet ser ud indtil nu.

- Vi er ved at ramme en god tone i programmet, og så ved jeg også nogle ting i forhold til, om det bliver endnu stærkere med de navne, vi ikke har offentliggjort endnu, siger han, og mener, at den musikalske profil, festivalen har fundet, passer godt til festivalen og publikummet.

Effekten af, at festivalen vokser sig større og der er flere penge at bruge på musikken, kan festivalsdirektøren også se.

- Allerede nu er navnene af en kaliber og en størrelse, der kan tiltrække mange. Vi er godt på vej til at kunne præsentere vores til dato stærkeste musikprogram, siger Ulrik Ørum-Petersen

Heartland 2020 finder sted fra fredag den 29. maj til søndag den 31. maj ved Egeskov Slot.

Stjernen Rufus Wainwright fejrede i 2019 sit 20-års jubilæum med en tour, der blandt andet tog ham forbi DR Koncerthuset. Til foråret kommer han til Heartland. Foto: Tony Houser
Publikum får mulighed for at skråle med på superhittet "Pretty Pimpin", når indierockeren Kurt Vile kommer til Heartland. Foto: Jo McCaughey
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce