Annonce
Bagsiden

Broken News: Heartland gennemføres for folk over 65 og sundhedsansatte

Heartland Festival 2021 bliver i endnu højere grad for det modne publikum - og deres plejere. Illustration: Mikkel Damsgård Petersen/Colourbox
Heartland Festival kan i år satse helhjertet på det ældre segment. Ikke kun på scenen, men også foran.
Annonce

Kultur: Heartland Festival 2021 finder sted sidste weekend i maj, inden alle danskere er blevet vaccineret mod covid-19. Det betyder ifølge Sundhedsministeriets vaccinationskalender, at kun følgende grupper kan lukkes ind:

Frontpersonale i sundhedsvæsenet, borgere med særligt øget risiko, udvalgte pårørende, danskere i samfundskritiske stillinger samt alle danskere over 65 år.

- Det var den bedste nyhed, vi kunne få, jubler festivalleder Mads Hansen:

- Nu kan vi satse 100 procent på de +65-årige, der vil hygge sig i tre dage med gourmetmad, luksuscamping og musik fra gamle dage.


Nu kan vi satse 100 procent på de +65-årige, der vil hygge sig i tre dage med gourmetmad, luksuscamping og musik fra gamle dage.

Mads Hansen, festivalleder


Annonce

Gælder også kunstnere

Vaccinationskalenderen gælder også for udøvende kunstnere, så alle musikere, kunstnere og kokke på festivalen skal være over 65 år eller lide af kritisk sygdom.

- Vi glæder os derfor til at præsentere navne som Gnags, Richard Ragnvald og Johnny Madsen, siger Mads Hansen.

På ART-scenen genopfører den 73-årige billedkunstner Bjørn Nørgaard sin berømte hesteofring fra 1970. Dog med den forskel, at hesten efterfølgende vil blive confiteret og solgt sammen med sennep-glaserede kartofler og mormor-dressing i festivalens FOOD-boder.

Annonce

Ledelsen bliver væk

Festivalens faste ledelse, stab og frivillige er alle for unge eller for raske til at blive lukket ind, men det er ikke noget problem, siger Mads Hansen:

- Med så mange læger og sygeplejersker blandt publikum behøver vi hverken samaritter eller skadestue. Desuden kan alle opgaver med sikkerhed, scenearbejde og logistik blive varetaget af frivillige, der til daglig arbejder med infrastruktur.

Annonce

Fra TALK til SPEAK

Et af Heartlands særlige kendetegn er de såkaldte TALKS, hvor kloge mennesker interviewes af vidende journalister. De vil blive afløst af SPEAKS.

Her vil et fast panel bestående af Jørgen Leth, Asger Aamund, Ulla Terkelsen og Hans Jørgen Bonnichsen fra morgen til aften dele gavmildt ud af deres erfaringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce