Annonce
Faaborg-Midtfyn

Heartland: Det er afstressende at være frivillig

Nina Frank havde brug for en pause fra eksamenerne, så hun valgte at blive frivillige på Heartland Festival og blive afstresset. Foto: Sugi Thiru
De går rundt blandt flere tusinde festivaldeltagere. De er næsten usynlige. Og de er rygraden i Heartland Festival. Det er dem, som får det hele til at spille. Mød nogle af de mange forskellige frivillige her.
Annonce

De er der hele tiden. Nogle med hvide T-shirts. Andre med farvede veste. På Heartland Festival er der cirka 3000 frivillige. Nogle er kommet gennem foreninger, mens andre er kommet via deres arbejde. Nogle fandt et opslag på Facebook. De fleste af dem, som avisen har snakket med, kommer ikke fra Fyn. Og den yngste frivillig er 14 år gammel.

Sofie Grann (27) og Alexander Buk-Swiendty fra København er frivillige på Heartland Festival. Foto: Sugi Thiru
Annonce

Sociologistuderende og en litterær agent

Sofie Grann (27) og Alexander Buk-Swiendty (26) kommer fra København. Det er anden gang, at de er frivillige på Heartland Festival. Denne gang går de rundt på pladsen og samler skrald.

-Det er et fedt job, hvor vi kan gå rundt på hele festivalen, så vi er for eksempel ikke bundet til en bod, siger Alexander Buk-Swiendty, som er litterær agent.

Alexanders kæreste, Sofie Grann, som studerer sociologi i København, nikker.

-Det er en fed festival. Arealet er ikke så stort, så det er overskueligt. Også er det bare fedt, at musikken og hele festivalen er en integreret del af naturen og landskabet, fortæller hun.

Annonce

Overspringshandling fra eksamen

Nina Frank (23) læser til fysioterapeut i København. Sammen med veninden, Asta Husted (25), er hun frivillig på 'pop-up' middag under Heartland.

-Det var helt sikkert en overspringshandling. Sådan væk fra eksamerne og få en pause fra det hele, fortæller Nina Frank.

Asta Husted er midt imellem bachelor og kandidat på landskabsarkitekturstudiet i København.

-Det er jo en vildt fed festival. Her møder musikken landskabet, og det hele er integreret. Det er så smukt, når hun lige at kommenterer, inden hun løber videre efter flere borde til middagen.

Nina Frank og Asta Husted fra København er frivillige på Heartland Festival. Foto: Sugi Thiru
Annonce

Arbejdet på festival skal støtte skoletur til Berlin

Alberte Winther på 14 er den yngste frivillig, vi møder. Sammen med 11-12 andre fra sin klasse arbejder hun for 40 kroner i timen under festivalen. 8.Z på Tingagerskolen i Ringe har lavet en aftale med festivalen, hvor de må arbejde for at samle penge ind til skoleturen til Berlin efter sommerferien.

Alberte Winther og veninden Alma Hjorth fra København har været på festivalen, siden de var 11 år gamle.

-Vi kom med vores forældre første gang, og vi kunne bare godt lide at være her, fortæller Alberte Winther.

Alma Hjorth er kommet for at hjælpe sin veninde med at samle penge til klassens berlintur.

Alma Hjorth (th) og Alberte Winther (tv) er frivillige på Heartland Festival. Foto: Sugi Thiru
Annonce

Stukket af fra fem børn

Lone Sigersted Jørgensen (49) og Benny Andresen (54) er også frivillige for andet år i træk.

-Det var egentlig lidt tilfældigt, vores naboer spurgte sidste år, om vi ville være med, også sagde vi ja!, fortæller Lone.

Sammen har de fem børn, som ikke er med på festivalen.

-Vi tager de to ældste med næste år, fortæller Benny Andresen.

-Jeg er mere sådan en type, der skal have en funktion. Det gør festivalen hyggeligere, fortsætter han.

De er begge vagter ved VIP området, også kaldet 'Artist Village'.

Lone Sigersted Jørgensen og Benne Andresen er frivillige på Heartland Festival. Foto: Sugi Thiru
Annonce

De holder festivalpladsen ren

Heartwasher kaldes de. Frederikke Hansen (23) og Sofia Nicolaisen (23) er begge fra Århus. De er kommet til Heartland for at prøve noget nyt.

Sammen går de rundt og samler flasker, glas og dåser. Og de hjælper til ved pantboden.

Frederikke Hansen t.v. (23) arbejder til dagligt som tjener i Århus. Sammen med veninden Sofia Nicolaisen (23) er hun frivillig på Heartland Festival. De skal hver arbejde 12 timer, hvor de samler skrald på festivalpladsen for at få en partoutbillet. Foto: Sugi Thiru
Annonce

Fra RUC til Egeskov

For de to RUC studerende Emma Nielsen (24) g Natalie Roosta (23) var det en spontan beslutning at blive frivillig på Heartland. De overvejede det sidste år, men det blev ikke rigtig til noget.

De havde begge brug for en pause fra studielivet, så festivalen bliver en slags miniferie for dem.

-Det er en god måde at lære festivalen at kende på, fortæller Natalie Roosta.

Emma Nielsen (th) og Natalie Roosta (tv) er frivillige på Heartland Festival. Foto: Sugi Thiru
Annonce

Uanset vejret skal der holdes vagt

Det er næsten kun dem, man lægger mærke til af de frivillige. Dem med vestene. De holder vagt ved alt fra indgange til 'lukkede områder'. De lukker pressen ind til de forskellige arrangementer og sørger for at få os ud, når de første 5-10 minutter er gået.

De står der, uanset om det regner eller blæser.

Blandt dem er Ib Knudsen.

Uden ham, uden alle de frivillige, ville Heartland Festival ikke være dét, det er. En festival ved Egeskov Slot, hvor musikken spredes gennem træerne, hvor stierne lyses op af lanterne i grenene, hvor folket mødes til snakkene. En festival, hvor alt spiller, og hvor der er ualmindeligt rent taget i betragtning af 19.000 mennesker er samlet over tre dage.

Ib Knudsen er frivillig på Heartland Festival. Han holder vagt ved indgange og indkørsler og laver adgangskontrol. Foto: Sugi Thiru
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce