Annonce
Lindø

HE Marine har sat kursen

Direktør Thomas Lyhne er her flankeret af Jesper Rasmussen (tv.) og Henrik Bjørn Petersen. Mens de to på fløjene primært tilbringer deres tid på Lindø, så fordeler Thomas Lyhne sin tid mellem Lindø og Hanstholm, hvor virksomheden HE Marine tog sin begyndelse, og hvor afdelingen, der beskæftiger sig med elektronik har hjemme. Foto: Heidi Juel Skovrider
Efter en turbulent periode med ejerskifte er der nu fokus på at stabilisere virksomheden HE Marine. Det fortæller Thomas Lyhne, der er indtrådt som direktør 1. maj.

LINDØ: Med en ny direktør ved roret er kursen sat for HE Marine.

Virksomheden skiftede ejere i 2018 og har været gennem det, den nye direktør Thomas Lyhne betegner som en periode med mange forandringer. Men efter han har sat sig i direktørstolen 1. maj, er kompasset sat efter smult vande.

- Vi har været i stormvejr på grund af ejerskiftet, men nu er kursen lagt, og vi udvikler alle tre dele af vores forretning, pointerer Thomas Lyhne.

HE Marine leverer elektronik og elektrisk service til det maritime erhverv, og de tre ben er installation, opgaver i marinen og elektronik. Den sidste del klares fra afdelingen i Hanstholm, hvor virksomheden har sit udgangspunkt.

På Lindø serviceres de omkringliggende virksomheder, og så bliver al koordination og udsendelse af mandskab til opgaver ude i verden klaret derfra.

- Vi planlægger større projekter her fra Lindø, og det er en fordel, at vi ligger centralt i Danmark. Vi kan nå alle hjørner på tre til fire timer, og der er heller ikke langt til hverken lufthavn eller Tyskland, forklarer teknisk chef Jesper Rasmussen.

Thomas Lyhne fortæller, at målsætningen for virksomheden er at vende tilbage til det, den har været, og det er "en butik, der er dobbelt så stor som i dag".

HE Marine A/S

HE Marine A/S leverer elektronik og elektrisk service til det maritime erhverv.

Virksomheden har afdelinger i Hanstholm, Thyborøn, Grenaa og på Lindø.

TS Tech A/S købte HE Marine i 2018, og pr. 1. maj 2019 er Thomas Lyhne sat ind som direktør.

Det senest offentliggjorte regnskab er fra 2017/18, og det viser et resultat før skat på -2.272 tkr.

Af ledelsesberetningen fremgår det da også, at resultatet "ikke betragtes som tilfredsstillende", men at "selskabet forventer et bedre resultat i det kommende regnskabsår. Fra ledelsens side har man allerede lavet tiltag, der skal sikre forbedringer af indtægten for det kommende regnskabsår".

Regnskabsåret slutter 31. oktober.

Skal kunne det hele

Men der er et par udfordringer i forhold til den målsætning, som virksomheden har meget lidt indflydelse på.

For det første er det svært at skaffe folk nok, fortæller Thomas Lyhne.

- Vi kan skaffe opgaver lige så tosset, vi vil, men vi kan ikke få dem løst. Så det, der bremser vores udvikling, er mangel på ressourcer, forklarer han.

- Vores folk yder maksimalt, og vi ansætter alle dem, vi kan komme i nærheden af.

Men det er heller ikke hvem som helst, der kan få job hos HE Marine.

- Vi ansætter, når de rigtige folk dukker op, og det er dem, som kan arbejde både med installation eller marine eller begge dele, og så skal de kunne løse opgaver alene i samarbejde med lokal arbejdskraft, når de er ude i verden, forklarer Jesper Rasmussen.

En anden faktor, som HE Marine har endnu mindre indflydelse på, finder sted på den anden side af Nordsøen.

Annonce

Venter i spænding

Det er nemlig aftalen om Brexit, som kan få stor betydning for en virksomhed som HE Marine.

- Hvis kvotefiskeriet stopper, så sejler en del af fiskerne i land, og så får vi en udfordring der. Det er den største trussel, vi har lige nu, fortæller Thomas Lyhne, og Jesper Rasmussen fortsætter:

- Hvis der kommer en "hard exit", må de danskere fiskere ikke sejle i engelsk farvand, og det er der, de henter det meste af deres fangst. Så vi kan risikere, at fiskeriet stopper fra den ene dag til den anden, forklarer han.

- Hvis det sker, vil hele Danmark blive ramt. Det er smede, elektrikere, lokale håndværkere.

Hos HE Marine prøver de derfor at sprede aktiviteterne for ikke at være sårbare.

- Vi prøver at sprede os til specialfartøjer, pilotbåde og gastankere. Det er sådan, vi prøver at gardere os, men så er vi tilbage ved det med ressourcerne. Vi ansætter alle dem, vi kan komme i nærheden af, gentager Thomas Lyhne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce