Annonce
Lindø

HE Marine har sat kursen

Direktør Thomas Lyhne er her flankeret af Jesper Rasmussen (tv.) og Henrik Bjørn Petersen. Mens de to på fløjene primært tilbringer deres tid på Lindø, så fordeler Thomas Lyhne sin tid mellem Lindø og Hanstholm, hvor virksomheden HE Marine tog sin begyndelse, og hvor afdelingen, der beskæftiger sig med elektronik har hjemme. Foto: Heidi Juel Skovrider
Efter en turbulent periode med ejerskifte er der nu fokus på at stabilisere virksomheden HE Marine. Det fortæller Thomas Lyhne, der er indtrådt som direktør 1. maj.

LINDØ: Med en ny direktør ved roret er kursen sat for HE Marine.

Virksomheden skiftede ejere i 2018 og har været gennem det, den nye direktør Thomas Lyhne betegner som en periode med mange forandringer. Men efter han har sat sig i direktørstolen 1. maj, er kompasset sat efter smult vande.

- Vi har været i stormvejr på grund af ejerskiftet, men nu er kursen lagt, og vi udvikler alle tre dele af vores forretning, pointerer Thomas Lyhne.

HE Marine leverer elektronik og elektrisk service til det maritime erhverv, og de tre ben er installation, opgaver i marinen og elektronik. Den sidste del klares fra afdelingen i Hanstholm, hvor virksomheden har sit udgangspunkt.

På Lindø serviceres de omkringliggende virksomheder, og så bliver al koordination og udsendelse af mandskab til opgaver ude i verden klaret derfra.

- Vi planlægger større projekter her fra Lindø, og det er en fordel, at vi ligger centralt i Danmark. Vi kan nå alle hjørner på tre til fire timer, og der er heller ikke langt til hverken lufthavn eller Tyskland, forklarer teknisk chef Jesper Rasmussen.

Thomas Lyhne fortæller, at målsætningen for virksomheden er at vende tilbage til det, den har været, og det er "en butik, der er dobbelt så stor som i dag".

Annonce

HE Marine A/S

HE Marine A/S leverer elektronik og elektrisk service til det maritime erhverv.

Virksomheden har afdelinger i Hanstholm, Thyborøn, Grenaa og på Lindø.

TS Tech A/S købte HE Marine i 2018, og pr. 1. maj 2019 er Thomas Lyhne sat ind som direktør.

Det senest offentliggjorte regnskab er fra 2017/18, og det viser et resultat før skat på -2.272 tkr.

Af ledelsesberetningen fremgår det da også, at resultatet "ikke betragtes som tilfredsstillende", men at "selskabet forventer et bedre resultat i det kommende regnskabsår. Fra ledelsens side har man allerede lavet tiltag, der skal sikre forbedringer af indtægten for det kommende regnskabsår".

Regnskabsåret slutter 31. oktober.

Skal kunne det hele

Men der er et par udfordringer i forhold til den målsætning, som virksomheden har meget lidt indflydelse på.

For det første er det svært at skaffe folk nok, fortæller Thomas Lyhne.

- Vi kan skaffe opgaver lige så tosset, vi vil, men vi kan ikke få dem løst. Så det, der bremser vores udvikling, er mangel på ressourcer, forklarer han.

- Vores folk yder maksimalt, og vi ansætter alle dem, vi kan komme i nærheden af.

Men det er heller ikke hvem som helst, der kan få job hos HE Marine.

- Vi ansætter, når de rigtige folk dukker op, og det er dem, som kan arbejde både med installation eller marine eller begge dele, og så skal de kunne løse opgaver alene i samarbejde med lokal arbejdskraft, når de er ude i verden, forklarer Jesper Rasmussen.

En anden faktor, som HE Marine har endnu mindre indflydelse på, finder sted på den anden side af Nordsøen.

Venter i spænding

Det er nemlig aftalen om Brexit, som kan få stor betydning for en virksomhed som HE Marine.

- Hvis kvotefiskeriet stopper, så sejler en del af fiskerne i land, og så får vi en udfordring der. Det er den største trussel, vi har lige nu, fortæller Thomas Lyhne, og Jesper Rasmussen fortsætter:

- Hvis der kommer en "hard exit", må de danskere fiskere ikke sejle i engelsk farvand, og det er der, de henter det meste af deres fangst. Så vi kan risikere, at fiskeriet stopper fra den ene dag til den anden, forklarer han.

- Hvis det sker, vil hele Danmark blive ramt. Det er smede, elektrikere, lokale håndværkere.

Hos HE Marine prøver de derfor at sprede aktiviteterne for ikke at være sårbare.

- Vi prøver at sprede os til specialfartøjer, pilotbåde og gastankere. Det er sådan, vi prøver at gardere os, men så er vi tilbage ved det med ressourcerne. Vi ansætter alle dem, vi kan komme i nærheden af, gentager Thomas Lyhne.

Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce