Annonce
Odense

He loves it: Ole Henriksen er ny ambassadør for balletskolen i Odense

Det var Ole Henriksen selv, der i efteråret ønskede at besøge Den Kongelige Balletskole i Odense. Besøget blev så stor en succes, at han nu har takket ja til at blive ambassadør for balletskolen. Foto: Henriette Lemvig

Den kendte skønhedsekspert Ole Henriksen bliver ambassadør for Den Kongelige Balletskole i Odense. Han skal være med til at kreere juleforestilling.

Det skal føles godt. Sådan lød titlen på en bog, som skønhedseksperten Ole Henriksen udgav i efteråret. Og føles godt, det gør det vist for Den Kongelige Balletskole i Odense, der nu kan præsentere den 67-årige Hollywood-dansker som skolens nye ambassadør.-

- Ole Henriksens fantastisk positive livssyn passer med skolens værdier. Han forstår vores vision om, at dans, uddannelse og dannelse danser sammen. Det er fantastisk og banebrydende, at Ole nu er vores ambassadør, og vi er helt sikre på, at vi sammen kan skrive et nyt eventyr. Små fødder sætter også store spor, siger en meget glad forstander for skolen, Inge Fjord.

Kontakten mellem Ole Henriksen og balletskolen i Jernbanegade blev skabt i efteråret 2018, da han i forbindelse med præsentationen af sin bog besøgte balletskolen. Og fra han trådte ind på skolen fornemmede Inge Fjord hurtigt, at Henriksen og skolen kunne være et godt match.

- Det var en helt unik oplevelse, da vi første gang mødte Ole Henriksen. Han var fra første sekund helt i øjenhøjde med skolen og ikke mindst eleverne. Der gik ikke ret meget mere end fem minutter, så sad han på gulvet mellem elever og snakkede om drømme, målrettet arbejde og kærligheden til dansen, fortæller Inge Fjord.

Efter besøget mailede de og talte i telefon mange gange, og da Inge Fjord til sidst spurgte, om en ambassadørrolle kunne være noget for ham, var svaret prompte et ja.

- Jeg sagde ja med det samme. Jeg er overvældet og tager det som en stor ære og vil med hjerte og sjæl tage arbejdsopgaven på mig. Jeg elsker børn, og jeg vil rigtig gerne være en del af at skabe de bedste rammer og forudsætninger for eleverne på balletskolen i Odense, så de kan forfølge deres drømme, siger Ole Henriksen.

Og ambassadørtitlen bliver ikke kun af navn, men også til gavn for skolen. Når skolen til december igen skal sætte en traditionsrig juleforestilling op i rådhushallen i Odense, så har Ole Henriksen haft en rolle i det kreative team bag - særligt på makeup-siden.

- Og så kommer han jo til at komme her flere gange, hvor vi gerne vil bruge ham til at fortælle det, der er vores mantra - at det umulige er muligt, og at man kan nå sine mål, hvis man arbejder for det, fortæller Inge Fjord.

Balletskolen i Odense er en friskole, der har 124 elever fra 0. til og med 9. klasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce