Annonce
Læserbrev

HCA Marathon. Vi lavede et flot arrangement igen i år

Læserbrev: Kære Pernille Bendixen. Hjertelig tillykke med gennemførelsen af HCA halvmaraton 29. september. Dernæst nogle kommentarer til dit indlæg her i avisen 5. oktober.

Sædvanligvis fører vi ikke dialog i offentlige medier, men du stiller spørgsmål ved noget, som du ikke er velinformeret om, men læner dig op af en artikel skrevet efter et telefoninterview, der er lavet midt under afviklingen af HCA Marathon.

Lad os begynde med den ekstra bevilling, du omtaler som jubilæumsbevilling. Efter aftale med fritidsforvaltningen er der lavet en beskrivelse af, hvordan pengene skal bruges over en tre-årig periode. At du som byrådspolitiker ikke kender til denne aftale, som bl.a. omhandler fokus på mere børneløb, er beklageligt. For at leve op til aftalen har vi brugt over 100.000 kroner for at komme i dialog med og involvere folkeskolerne i arrangementet Klassedysten.

Politiske beslutninger har desværre gjort det svært at motivere skoler, lærere m.fl. til at deltage i aktiviteter, som ikke kan ske i undervisningstiden. Den store satsning medførte, at seks klasser tilmeldte sig til Klassedysten.

At der ikke er lavet særlige tiltag i forbindelse med arrangementet, er grebet i luften. Der er, som du selv nævner, lavet en ruteændring på maratonløbet, som du i øvrigt selv var fortaler for. Med det store tilmeldingstal er der desværre ikke plads til, at vi kan løbe begge runder over Odins Bro. Der var betydelig mere musik i år end tidligere og storskærm på Flakhaven, hvor løbet kunne følges live. Deltagere på maratondistancen fik udleveret en jubilæumsplakat, som vi håber, vil komme til at pryde mange vægge i flotte rammer. Maratonmedaljen var betydelig større end de foregående år, så sig ikke, at der ikke var tænkt på jubilæum. I øvrigt er du måske en af mange, der ikke har bemærket detaljen i logoet – tallet 20.

Der manglede måske noget konfettiaffyring ved starten, men vores erfaringer med Odense Kommune gør, at der er ting, man skal holde sig fra. Bl.a. konfettiaffyring, da vi efter et tidligere arrangement har brugt timer på at samle konfetti op, selvom vi som organisation overhovedet ikke havde noget med affyringen at gøre. Streger og andet på vejene, malet med kridt, som forsvinder af sig selv ved regnskyl, er vi også blevet bedt om at fjerne.

Vi mener, at vi har lavet et flot arrangement igen i år med glade og motiverede frivillige, der gør HCA Marathon til en af Danmarks bedste løbeevents. Vi er heller ikke i tvivl om, at der altid er plads til forbedringer, og vi er derfor altid klar til dialog. Vi mener dog, at det skal være i et andet forum end i Fyens Stiftstidende.

HCA -MarathonFoto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce