Annonce
Erhverv

HCA-formand hædret: Rig møbelproducent får Tietgenprisen

Den odenseanske virksomhedsejer Brian Djernes blev tirsdag aften årets modtager af Tietgenprisen. Fotograf: Peter Brix, Tietgen.

Brian Djernes er ikke kun blevet usædvanligt tidligt rig på møbler og ejendomme, han bruger også noget af sin tid på at gøre H.C. Andersen Festivals til en endnu større succes. Derfor fik han tirsdag aften fynsk erhvervslivs mest prestigefulde pris.

Den odenseanske virksomhedsejer Brian Djernes blev tirsdag aften årets modtager af Tietgenprisen, som uddeles af Tietgenskolen og Fynsk Erhverv, og som regnes for en af de store priser i fynsk erhvervsliv.

Brian Djernes har brugt det meste af sit liv som direktør og medejer af møbelvirksomhederne Cane-Line og Sika-Design i Rynkeby, som han har været med til at gøre til en enorm international succes. Samtidig har han to gange som formand ført H.C. Andersen Festivals gennem succesrige og festlige uger i Odenses centrum.

Det er denne kombination af dygtig forretningsledelse og samfundsengagement, der er begrundelsen for, at Brian Djernes skal have årets Tietgenpris, forklarede Tietgens formand Peter Zinck i sin tale ved overrækkelsen, der fandt sted ved arrangementet Fynsk Erhvervstopmøde på den nye Albani-restaurant Anarkist Beer & Food Lab.

Tietgenprisen

Brian Djernes får Tietgenprisen 2018, som blev uddelt tirsdag aften hos Fynsk Erhverv ved Fynsk ErhvervsTopmøde på Anarkist Beer & Food Lab i Albani Bryggerierne.Tidligere vindere af prisen er:

2017: Henrik Neelmeyer, Egeskov Gods

2016: Esben Østergaard, Universal Robots

2015: Niels Thorborg, 3C Groups

2014: Henrik Damsgaard, Nordea

2013: Clas Nylandsted Andersen

2012: Jørgen Dirksen, Rynkeby Foods

2011: Kristian Madsen, Gartneriet PKM

2010: Mads Pedersen, Gartneriet Alfred Pedersen & Søn

2009: Lars Hedal, Hesehus

2008: Hans Bøgh-Sørensen, Orifarm

2007: C.C. Nielsen, Micro Matic

2006: Preben Thomasen, Rosengårdcentret

2005: Bo Stærmose, Juliana Drivhuse

Den odenseanske virksomhedsejer Brian Djernes blev tirsdag aften årets modtager af Tietgenprisen. Fotograf: Peter Brix, Tietgen.
Annonce

God for en halv milliard

Brian Djernes begyndte tidligt i familiens købmandsforretning, og allerede da han var 22 blev han ansat som sælger i Cane-Line, hvor han blev medejer og firmaets direktør som 27-årig. Den tidlige start og høje fart lige siden er nogle af årsagerne til, at han nu i en alder af 48 år har fået opbygget en verdenskoncern sammen med familien Andreasen, der oprindeligt ansatte ham og stadig ejer en del af virksomheden.

Møblerne bliver produceret på fabrikker i blandt andet Indonesien men udviklet og solgt i Rynkeby ved Kerteminde. Der satset hårdt på design og høj kvalitet, og produkterne ligger også i den høje ende på prislisten.

Cane-Line og søstervirksomheden Sika-Design sælger have- og kurvemøbler i så stor stil, at indtægterne har gjort Brian Djernes og hans familie god for en formue. Ifølge dens egne regnskaber er familiens formue på omkring en halv milliard kroner, men da den største del består af møbelvirksomheden, er det svært at sætte et præcist beløb på formuen.

Den odenseanske virksomhedsejer Brian Djernes blev tirsdag aften årets modtager af Tietgenprisen. Fotograf: Peter Brix, Tietgen.
Annonce

Afløste Palle Skov Jensen

Familierne Djernes og Andreasen investerede for 10 år siden nogle af indtægterne fra møbelproduktionen i boligejendomme i Berlin. Det skete gennem firmaer i Nyborg, som fynboerne Niels Peter Nielsen og Jesper Kim Pedersen har bygget op. Investeringerne har været helt igennem fantastiske - ikke mindst i 2017, hvor de to firmaer gav et samlet overskud på et godt stykke over 500 millioner kroner.

Siden 2013 har Brian Djernes også arbejdet med eventyrlige resultater i H.C. Andersen Festivals, hvor han lige fra starten har været medlem af bestyrelsen i den frivillige forening af primært forretningsfolk, som stabler det store årlige arrangement på benene. Som næstformand overtog han formandsposten, da initiativtageren Palle Skov Jensen stoppede i foråret 2017, og har således været i første række under de seneste to succesrige festivaler.

- Det er godt at du og andre dygtige folk fra erhvervslivet vælger at bruge deres kompetencer og energi til glæde for os alle, sagde Peter Zinck i sin tale ved prisoverrækkelsen.

Brian Djernes blev også hædret som Årets Ejerleder på Fyn i 2015 af revisionsselskabet PWC.

Brian Djernes trak i 2014 i den lyserøde formands-tshirt, da han overtog ledelsen af H.C. Andersen Festivals fra Palle Skov Jensen. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce