Annonce
Odense

HCA Festivals: Tre tip til onsdag

Her er tre bud på noget, der onsdag er værd at opleve ved HCA Festivals.

Brødtekst

Annonce

1. Klokken - det store lysshow

Som ved tidligere års HCA Festivals indgår også et stort 3D-lysshow. Denne gange finder det dog ikke sted sted på Flakhaven som tidligere år, men derimod i Munke Mose. Baseret på H.C. Andersens eventyr Klokken inviteres publikum med på en magisk rejse, når lys og lyd projekteres op på nordens største vandfontæne, og akrobater og ild blandes op til en farverig oplevelse. 3D-projekteringen er skabt af WeCreateMagic og vises første gang onsdag, men også torsdag, fredag og lørdag.

Klokken 22-22.30 i Munke Mose, det anbefales at benytte indgangene til Munke Mose via hhv. Klaregade/Hunderupvej, Munke Mose Allé og Jagtvej/Langelinie. Ved indgangen fra Filosofgangen/Ny Vestergade forventes der at kunne opstå ventetid.

2. Tumletid for de mindste

bObles og Social- og Sundhedsskolen Fyn inviterer børn i alderen 0-6 år på tumleeventyr. I det eventyrlige tumleland kan børnene tumle sig gennem bObles’ koncept "Den glade udvikling". Konceptet er udviklet i samarbejde med børnefysioterapeut Louise Hærvig. Pædagogiske assistentelever bruger deres faglige kompetencer i opbygningen af tumleeventyret, og de sørger for trygge og hyggelige rammer.

Klokken 9-9.45 på First Grand Hotel, Jernbanegade 18

3. Alsang på plænen

At synge gør glad - især sammen med andre. Ved Sankt Hans Kirke afholdes en hyggelig stund på plænen, hvor alle er velkomne til at synge med. Der vil blive sunget sange fra højskolesangbogen, men også nyere sange af Kim Larsen og andre populære kunstnere. Sangene akkompagneres af et band, så hvis du ikke har lyst til at synge med, kan du blot nyde musikken. Klokken 11-12 ved Skt. Hans Plads (Nørregade).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce