x
Annonce
Odense

HCA Festivals: Tre tip til onsdag

Her er tre bud på noget, der onsdag er værd at opleve ved HCA Festivals.

Brødtekst

1. Klokken - det store lysshow

Som ved tidligere års HCA Festivals indgår også et stort 3D-lysshow. Denne gange finder det dog ikke sted sted på Flakhaven som tidligere år, men derimod i Munke Mose. Baseret på H.C. Andersens eventyr Klokken inviteres publikum med på en magisk rejse, når lys og lyd projekteres op på nordens største vandfontæne, og akrobater og ild blandes op til en farverig oplevelse. 3D-projekteringen er skabt af WeCreateMagic og vises første gang onsdag, men også torsdag, fredag og lørdag.

Klokken 22-22.30 i Munke Mose, det anbefales at benytte indgangene til Munke Mose via hhv. Klaregade/Hunderupvej, Munke Mose Allé og Jagtvej/Langelinie. Ved indgangen fra Filosofgangen/Ny Vestergade forventes der at kunne opstå ventetid.

2. Tumletid for de mindste

bObles og Social- og Sundhedsskolen Fyn inviterer børn i alderen 0-6 år på tumleeventyr. I det eventyrlige tumleland kan børnene tumle sig gennem bObles’ koncept "Den glade udvikling". Konceptet er udviklet i samarbejde med børnefysioterapeut Louise Hærvig. Pædagogiske assistentelever bruger deres faglige kompetencer i opbygningen af tumleeventyret, og de sørger for trygge og hyggelige rammer.

Klokken 9-9.45 på First Grand Hotel, Jernbanegade 18

3. Alsang på plænen

At synge gør glad - især sammen med andre. Ved Sankt Hans Kirke afholdes en hyggelig stund på plænen, hvor alle er velkomne til at synge med. Der vil blive sunget sange fra højskolesangbogen, men også nyere sange af Kim Larsen og andre populære kunstnere. Sangene akkompagneres af et band, så hvis du ikke har lyst til at synge med, kan du blot nyde musikken. Klokken 11-12 ved Skt. Hans Plads (Nørregade).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce