Annonce
Odense

HCA Festivals holder fast: Der bliver festival i Odense til august

Det stort anlagte vandfontæneshow "Klokken" trak i 2019 mange tusinde mennesker til Munke Mose hver aften. Ved den kommende festival til august bliver der sat begrænsninger på antal publikummer til det show, der skal afvikles samme sted. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Mens andre aflyser, arbejder man hos HCA Festivals fuldt og fast frem mod en uges festival i slutningen af august.

Odense: Det blev ugen, hvor både Det Fynske Dyrskue, Heartland og dette års udgave af Tinderbox måtte aflyse som følge af Folketingets nyeste genåbningsplan, der blandt andet sætter et publikumsloft over udendørs koncerter og kulturbegivenheder på 5000 personer sommeren over. Men hos HCA Festivals kører man på og er helt sikre på, at der bliver en festival i Odense i uge 34.

- Vi har den fordel modsat mange andre, at vi først ligger i slutningen af august. Og så består HCA Festivals af en hel række små festivaler og venues, der er spredt ud over hele byen. Så vi er helt sikre på, at der bliver en festival i år, slår direktør for HCA Festivals, Peter Bøgholm, fast.


Generelt kigger på vi nogle af de store begivenheder og ser, om vi kan optimere dem i forhold til at få så mange publikummer ind som muligt


På nogle måder vil dette års udgave ligne sig selv - men det bliver også med en lang række ændringer, der skyldes hensynet til de corona-restriktioner, der foreløbig er meldt ud frem til 1. august.

- Generelt kigger på vi nogle af de store begivenheder og ser, om vi kan optimere dem i forhold til at få så mange publikummer ind som muligt. For eksempel bliver en del af comedy-festivalen rykket fra Magasinet til Odeon, fordi vi på den måde kan have flere folk inde, selv om der skal holdes afstand mellem pladserne. På samme vis rykker vi de gratis koncerter fra Amfiscenen til en scene på Flakhaven, hvor der er bedre plads, fortæller Peter Bøgholm.

Peter Bøgholm er helt sikker på at der bliver afviklet HCA Festivals i Odense til august. Arkivfoto: Tim K. Jensen

Brug for flere frivillige

Ved festivalens store trækplastre som et stort anlagt show i Munke Mose og koncerter i Kongens Have bliver det også anderledes end i 2019, da festivalen senest blev afholdt.

- Eftersom vi kun må have op til 5000 publikummer, og de skal deles ind i zoner med 500 i hver, så udfordrer det os logistisk. Så det bliver dels noget med at købe billet eller til vores show i Munke Mose at trække en gratis billet på forhånd, så vi kan styre, hvor mange der kommer ind.

Og netop logistikken bliver en anden udfordring for festivalen, der normalt har 250 frivillige til at hjælpe med afviklingen.

- Vi får helt sikkert brug for flere. Formentlig dobbelt så mange frivillige som vi har normalt, så lige nu er vi også i dialog med en række foreninger i forhold til at skaffe frivillige. Og er der nogen, der har lyst, skal de bare sige til, lyder det fra Peter Bøgholm.

Lørdag i uge 34 er Kongens Have stort set allerede udsolgt til "Vi elsker 90'erne", og hvilke navne der kommer på plakaten om torsdag og fredagen, håber festivalkontoret at kunne melde ud i den kommende uge.

Hele programmet for festivalen ventes først klar med udgangen af maj. HCA Festivals afvikles som altid i uge 34.