Annonce
Odense

HCA Festivals: DJ'er er poppet op i Kongensgade

DJ Jeppe Dex (tv.) og kollegaen Michael Nielsen er blandt dem, der underviser i Kongensgade . Foto: Frederik Nordhagen
Drømmer du om at blive DJ? Lørdag og søndag kan du få professionelle tips med på vejen i Kongensgade.

Har du det ligesom Panamah i ny-klassikeren "DJ Blues"? Der hvor bandet synger, "DJ, DJ, det du spiller er aldrig til mig".

Den bedste kur mod den blues kunne være selv at blive DJ, og hvis du drømmer om det, er der tips at hente fra professionelle og udstyr at prøve i Kongensgade. Her er DJ Academy poppet op i eller udenfor den lukkede butik, Kongensgade 15.

Det er blandt andre Jeppe Dex, som lærer fra sig. Han er en af dem, der har været med, siden det handlede om at stå med to pladespillere i 80'erne, og så frem til nu, hvor teknikken kan en hulens masse.

Han kalder det at være DJ en aldrig stoppelig livsstil, men for ham handler det ikke kun om at være ude i klubber og lignende. Han er med i DJ & Producer Academy Denmark, der holder til på først på Rugårdsvej.

- Det fungerer ligesom på aftenskolerne. Hvis otte har meldt sig til, danner vi et hold og underviser i at være DJ, siger Jeppe Dex og tilføjer, at man også underviser på musikskoler og laver workshops rundt omkring. Man har blandt mange andre samarbejdet med topnavne som Martin Jensen og Faustix i den sammenhæng.

- Lige fra Ibiza til Øster Hurup har vi lavet workshops, siger Jeppe Dex. Som lige skynder sig at tilføje, at hvis man har lyst til at tjekke ham ud som DJ, kan man søge under Dex på Spotify.

Der er masser af isenkram på plads i Kongensgade. Det er forholdsvis billigt at begynde som DJ. Det mest basale udstyr kan fås til under 1000 kroner, men skal man være topprof, er det selvfølgelig helt andre summer.

DJ Academy, Kongensgade 15: Lørdag og søndag kl. 10-18.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Odense

En søndag med fitness i Korup

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];