Annonce
Kultur

HCA Festival vil løfte fynsk ballet ud i verden: Nu skal kineserne lære de kongelige dansere at kende

Det Kongelige Teaters balletskole i Odense har indgået en samarbejdsaftale med HCA Festivals. Den indbefatter blandt andet en tur til Kina. Foto: Jowita Tank
H. C. Andersen Festivals og Det Kongelige Teaters balletskole i Odense indgår et samarbejde, der skal løfte balletten ud i verden - og udbrede kendskabet til festivalen.

Odense: Egentlig er HCA festivals sat i verden for at skabe en eventyrlig uge i Odense hvert år i uge 34. Men nu skal et nyt samarbejde mellem festivalen og Det Kongelige Teaters balletskole i Odense være med til at løfte den fynske ballet ud i verden - og øge kendskabet til den odenseanske festival.

- Vi har altid haft et fortrinligt samarbejde med balletskolen, som år efter år har budt ind med både dansere og forestillinger til festivalen. Derfor er vi glade for, at vi kan være med til at understøtte og udvikle det fantastiske produkt, som skolen har. I første omgang er det en treårig aftale, men hvis det udvikler sig, som vi ønsker og håber, er der ingen grund til at tro, at det ikke kan fortsætte, siger direktør for HCA Festivals, Peter Bøgholm.


Annonce

Nu får vi muligheden for at komme endnu længere ud ved både at tage kinesiske børn ind på vores skole og bringe juleforestillingen til Kina

Inge Fjord, rektor Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense


Kinesere til Odense

Samarbejdet giver balletskolen mulighed for at udvikle sin traditionsrige juleforestilling, og sende den på turné til Kina.

-  HCA Festivals er i mange år kommet med den scene, som vi har manglet. Festivalen har skaffet et publikum, så endnu flere stifter bekendtskab med ballet og vores dygtige elever. Og nu får vi muligheden for at komme endnu længere ud ved både at tage kinesiske børn ind på vores skole og bringe juleforestillingen til Kina, siger Inge Fjord, forstander på Det Kongelige Teaters balletskole i Odense.

H. C. Andersen selv drømte om at blive kongelig balletdanser.

- Og derfor kan man ikke sige Andersen uden at sige ballet. Festivalen og vores skole deler værdier. Samtidig har værdierne i eventyrerne aldrig været vigtigere, og derfor er vores samarbejde en naturlig pas de deux (en dans for to dansere, red.), fordi det øger mulighederne for brande H. C. Andersen, hans værdier, festivalen, Odense og balletten ud i verden, siger Inge Fjord.

Målet om at eksportere balletskolens årlige juleforestilling, som altid er en fortolkning af et H. C. Andersen-eventyr, til Kina, sker i samarbejde med den kinesiske virksomhed Gift Education, der i forvejen har et partnerskab med HCA Festivals i forbindelse med H. C. Andersen Games i Kina.

- Vi er beærede over at være en del af samarbejdet. Det bliver dejligt at se kinesiske børn optræde sammen med danske balletbørn på scenen under HCA Festivals. Og så glæder vi os til at byde balletskolens juleforestilling velkommen i Kina i 2024, siger Yu Kun fra Gift Education i Kina.

Samarbejdet mellem festivalen og balletskolen indledes officielt i forbindelse med årets juleforestilling, hvor balletskolen fortolker ”Den lille pige med svovlstikkerne.”

Annonce
Assens For abonnenter

Gammelt hus var netop solgt til nedrivning, da det brændte: - Jeg kan da godt se, det kan se lusket ud

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Pasningsproblemer i Bellinge: Lange ventetider og pladstilbud i Vollsmose

Erhverv For abonnenter

Elitestuderende får smag for den danske robotdrøm: - Her kan man starte noget stort

Sport

Bolbro bød Esbjerg op til dans i pokalen: Hyballas onde ånd spøgte over Odense Atletikstadion

Faaborg-Midtfyn

Bodegaejer vil betale din taxa: - Man skal gøre lidt mere for at lokke kunderne til

Faaborg-Midtfyn

Varebil og personbil kørt sammen: To personer sendt på skadestuen

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Nyborg

Træfuglen stod igen i år for skud: Skydebrødre glæder sig over en fugleskydning uden restriktioner

Odense

Politiet med foreløbig konklusion på alvorlig brandulykke: Syvårig har formentligt leget med ilden

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Kerteminde

Hos mekanikeren fik Bolette et opkald fra politiet: - Det betyder mere, hvis de også gør noget ved sagen

Nyborg For abonnenter

Protestpartiet satte en stopper for det 'uoplyste enevælde': - Jeg fik et chok, da jeg så, hvordan byrådet fungerede

Faaborg-Midtfyn

Farmcamp slår computerspil med alle længder: - Det fedeste er at styre maskinerne

Annonce