x
Annonce
Odense

HCA Festival: Par fra Nyborg fandt omsider en p-plads, og så skete der noget helt uventet

Kunstneren Jesper Aabille spejler æg på en træskulptur og tilbyder spejlæg til forbipasserende såsom Britta Steffensen og Kai Kristensen fra Nyborg, der netop efter noget besvær havde fundet en p-plads. Foto: Kim Rune

Da Britta Steffensen og Kai Kristensen kørte fra Nyborg til Odense for at gå på festival og efter en hel del besvær havde fundet en p-plads, skete der noget ret så overraskende: De fik tilbudt hver et spejlæg.

Det er ikke et nyt tiltag til at mildne humøret hos hårdtprøvede bilister. Næh, det er kunst. Jesper Aabille sad en gang og tegnede lidt for sjov, lidt af kedsomhed. Ud af det løse tegneri kom en idé: En træskulptur, som Jesper Aabille stikker ild i. Og så kan han anbringe en pande på skulpturen, hvorpå han spejler æg, som han tilbyder de forbipasserende. Såsom de just parkerede og arriverede Britta og Kai fra Nyborg, der med stor fornøjelse indtog hvert et kunstnerisk spejlæg og således fik en uforglemmelig start på deres festival-dag.

Hver dag spejler Jesper Aabille æg, indtil skulpturen brænder ned, og så begynder han forfra med en ny skulptur næste dag som et minde om altings forgængelighed og om, at noget skal forsvinde, for at vi kan få noget at spise.

- Vi kan også kalde det en feel-good-version af "Den lille pige med svovlstikkerne", siger kunstneren, mens Britta og Kai fra Nyborg glade og fornøjede bevæger sig op i byen til nye overraskelser.

"Poetisk spejlæg" hedder Jesper Aabilles spiselige happening, der foregår foran Kunstbygningen Filosoffen. Onsdag-fredag kl. 12-17 og lørdag kl. 11-16.

Træskulpturen af elm og eg brænder langtsomt ned og forsvinder til sidst. Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce