Annonce
Nordfyn

HCA Airport skal fremtidssikres: Vision om at fordoble passagertallet i løbet af få år

HCA Airport forventer en betydelig vækst de kommende år. Arkivfoto
Målet er at skabe rammerne for en visionær udvidelse og fremtidssikring af HCA Airport. Der skal skabes lovmæssig mulighed for, at lufthavnen om 10 år kan håndtere 200.000 passagerer årligt. Planprojektet er sendt i høring.

Nordfyn: Der er muligheder for, at HCA Airport kan vokse eksplosivt de kommende årtier. Sådan lyder vurderingen fra lufthavnens ledelse, og det er baggrunden for, at en projektbeskrivelse nu er sendt i høring.

I visionerne indgår en så stor udvidelse af lufthavnens faciliteter, at den om 10 år skal være i stand til at håndtere 200.000 passagerer om året - og inden for få år gerne en fordobling. Sidste år havde den fynske lufthavn omkring 25.000 passagerer.

- Der er ikke noget konkret planlagt om udvidelsen. Sådan skal det ikke forstås. Vi vil gerne i god tid skabe de bedst mulige rammer at agere under. Vi har sat processen i gang for at fremtidssikre os, så vi kan gå i gang, hvis og når behovet og efterspørgslen er der - og når finansieringen er på plads, siger lufthavnsdirektør Hans Okholm Vejrup.

- Den internationale lufttrafik stiger. Når væksten kommer, skal vi have det formelle på plads over for myndighederne, så vi kan gå i gang.

Hans Okholm Vejrup, lufthavnsdirektør HCA Airport.

Vækst på vej

Så når tallet 200.000 passagerer nævnes, er det ikke fordi, at I har et specifikt antal passagerer i kikkerten?

- Vi vil have betydeligt flere passagerer og det får vi, men vi ved også, at det er en proces, som tager tid og afhænger af flere faktorer – blandt andet luftfartsselskabernes planlægning, strategi og timing. Omvendt oplever vi også på rutekonferencerne, at der er interesse for os. Den internationale lufttrafik stiger. Når væksten kommer, skal vi have det formelle på plads over for myndighederne, så vi kan gå i gang.

- Vores store opland giver os også tro på, at vi kan vokse. Der er alene 500.000 fynboer, der inden for kort køretid, har mulighed for at komme til lufthavnen. Øger vi radius til blot 60 minutters kørsel, er der et potentiale på godt 900.000 mulige rejsende. Den korte radius til så mange mennesker er interessant for flere luftfartsselskaber.

De mennesker har boet der hele tiden. Så hvor kommer jeres optimisme fra?

- Jeg begrunder den i de tilbagemeldinger, vi får på rutekonferencerne. Men det er et langt, sejt træk, hvor flere af luftfartsselskaberne først skal opdage, at der en lufthavn på Fyn med et stort uopdyrket opland.

Vil det ikke blive vanskeligt at fravriste noget af det fundament med ruteflyvninger, som Københavns Lufthavn og Billund Lufthavn har opbygget gennem mange år?

- Vi kommer ikke til at fravriste. Luftfartstrafikken er stigende, og der er også plads til os. Potentialet er der, men vi har ikke haft den rette vare på hylden, vurderer Hans Okholm Vejrup.

Annonce

Flere i erhvervsparken

Med til visionerne for udviklingen af lufthavnsområdet hører også en udvidelse af den nuværende erhvervspark. Droneindustrien, som er repræsenteret der i dag, forventer eksempelvis at ansætte væsentlig flere medarbejdere inden for de kommende år.

- Der er et interessant vækstpotentiale. Vi oplever stigende efterspørgsel på at komme ind i erhvervsparken, fortæller Hans Okholm Vejrup.

Projektbeskrivelsen indeholder også en 30 års vision. I den indgår blandt and en ny selvstændig terminalbygning med tilhørende parkeringsanlæg, forlængelse af landingsbanen og muligheden for at kunne servicere op mod en halv million passagerer årligt.

Fordebatten, der efter planen skal ende med et nyt plangrundlag for området, er sendt i høring frem til 12. august.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Slik-eventyret fortsætter: Hundredvis af fans trodsede regnen for at møde populær youtuber i Slikræven

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense

Kender du en solstråle? Kommune søger unge til at hygge om de ældre på plejehjem

Erhverv For abonnenter

Nyt kæmpe erhvervsbyggeri ved motorvejen ligger indenfor kirkebyggelinjen: - Når vi står på kirkegården, kan vi kigge henover taget

Nyborg

Det var kattens: Mumier er ren overtro

Nordfyn For abonnenter

Passager faldt ud af kurven: Havarikommission har undersøgt alvorlig hændelse under DM i ballonflyvning

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Debat

Det er fint med gode intentioner, men hvor blev svarene af?

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Odense For abonnenter

Det virker: Partikeludledningen er faldet i Odenses miljøzone

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Kerteminde

Brummelyd nær det tidligere Lindø holdt Julie vågen: - Den går lige i rygsøjlen

Annonce