Annonce
Nordfyn

HCA Airport dropper oliefyret: Forventer at reducere CO2-udledningen med 60 ton

HCA Airport har udskiftet oliefyrene med fem luft-vand varmepumper. Foto: HCA Airport
HCA Airport har skiftet oliefyrene ud med fem nye varmepumper, og det luner både på klimakontoen og varmeregningen.
Annonce

Beldringe: Med en ny varmeløsning forventer HCA Airport at mindske lufthavnens CO2-udledning betragteligt. Varmen fra varmepumperne forsyner hele lufthavnen med varme og varmt vand, og det forventes, at den nye varmeforsyning reducerer lufthavnens CO2-udledning med 60 ton årligt sammenlignet med de gamle oliefyr.

Og det er ikke den eneste gevinst, fortæller lufthavnsdirektør Hans Okholm Vejrup i en pressemeddelelse.

- Med vores nye varmeløsning slår vi flere fluer med ét smæk, idet vi både sparer penge på varmeregningen, forbedrer indeklimaet i lufthavnen og får en bedre miljøprofil. Sidstnævnte er en vigtig gevinst for os og hjælper os med at tage et godt skridt i den grønne retning.

Annonce

Luner i budgettet

Foruden at varme på klimakontoen trækker den nye varmeforsyning også lune spor ind i lufthavnens økonomi. Med nærvarmen undgår lufthavnen nemlig en stor investering i en ny varmeforsyning og slipper med udgifter til en række forbedringer til centralvarmesystemet.


Det er klart, at det luner i budgettet, når vi kan spare penge på varmeregningen. Penge, som vi i stedet kan bruge på at gøre lufthavnen til et endnu mere attraktivt sted at rejse fra.

Hans Okholm Vejrup, lufthavnsdirektør


- Det er klart, at det luner i budgettet, når vi kan spare penge på varmeregningen. Penge, som vi i stedet kan bruge på at gøre lufthavnen til et endnu mere attraktivt sted at rejse fra, oplyser Hans Okholm Vejrup.

Lufthavnen forventer at spare op mod 16 procent på varmeregningen med den nye varmeforsyning, og det giver altså positive miner i et varmeregnskab, hvor knap halvdelen af varmeforsyningen bruges på opvarmning af fællesarealer.

Den nye varmeløsning er en såkaldt nærvarmeløsning, som varmeserviceselskabet Best Green står bag. Selskabet er ansvarlig for indkøb, installation og drift af de fem luft-vand varmepumper, som dækker hele lufthavnens behov for opvarmning.

Varmepumperne er leveret af Vølund A/S, mens installationen er håndteret af den lokale VVS-installatør, Skovhavens VVS og elinstallatøren Skamby El.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce