Annonce
Håndbold

HC Odense var med til pausen

Mikkel Søby var igen godt skydende for HC Odense. Denne gang i Skive. Her ses fløjen i aktion i marts i lokalopgøret mod Otterup, som odenseanerne slog forleden. Foto: Michael Bager
Fynboerne, der er startet yderst lovende i denne sæson, tabte aftenkampen i Skive med seks klare mål, selv om holdet længe var godt med.

HÅNDBOLD: HC Odenses herrer har indledt sæsonen ganske fint i herrernes 2. division, men sådan en søndag aften i Skive er en af de mere listige missioner i en sæson, og fynboerne tabte 29-35.

Gæsterne var foran et par gange i slutningen af 1. halvleg, hvor Andreas Madsen førte sig frem med scoringer, men fra starten af 2. halvleg tog skibonitterne godt fat, og hurtigt blev føringen på ét mål til hjemmeholdet forvandlet til sikker afstand.

Efter 48 minutter bragte Skive sig i spidsen med 30-23, og holdet så ikke tilbage i resten af kampen, hvortil over 600 tilskuere var mødt frem.

Andreas Madsen med ni scoringer og fløjen Mikkel Søby med otte ditto var de store målscorere for HC Odense, men det siger sig selv, at resten af holdkammeraterne ikke fulgte op med passende bidrag.

TMS Ringsted ligger på den direkte oprykkerplads med 14 point efter otte runder, mens Skive nu ligger på 13 og HC Midtjylland på 12 - på de to play-off-pladser.

HC Odense ligger dog fortsat på en fin fjerdeplads, mens Otterup efter hjemmesejren over Tønder gled op på samme antal point som naboerne, og dermed er der fortsat lagt op til en intens sæson for de fynske hold i 1. division.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce