Annonce
Sport

HC Odense lider tung skæbne: Taber til allersidst mod tophold

Stregspiller Eigil Feddersen gjorde med seks mål sit for at byde Nordsjælland op til dans. Foto: Birgitte Carol Heiberg
HC Odense var med hele kampen igennem, men måtte til allersidst se sig slået, da topholdet Nordsjælland Håndbold stjal begge point med en sejr på 26-25. Hjemmeholdet følte sig snydt til sidst.

HÅNDBOLD: De fynske håndboldherrer fra HC Odense kæmpede en brav kamp hjemme mod Nordsjælland Håndbold, men det gav desværre ikke udbytte. Det nordsjællandske tophold stjal begge point med en sejr på 26-25, som - på forfærdelig vis for hjemmeholdet - kom i hus på en scoring seks sekunder før tid.

Inden kampen var det de færreste, der havde fantasi til at forestille sig, at fynboerne kunne stille noget op mod de overlegne gæster fra Nordsjælland. Virkeligheden viste sig at være en helt anden torsdag aften i Odense.

Få sekunder før slutfløjt mente værterne endda, at de blev snydt for et straffekast, der potentielt kunne have skaffet dem det ene point.

På førstepladsen fortsætter Nordsjælland kursen mod oprykning. På imponerende vis har håndboldholdet fra Hillerød stadig kun smidt tre point hele sæsonen og har nu 37 point - selvom det var tæt på pointtab i Odense.

Omvendt har HC Odense blot hentet fem point og forbliver på en delt sidsteplads med SUS Nyborg.

KAMPEN KORT

1. divison herrer

HC Odense-Nordsjælland Håndbold 25-26 (13-14)

Kampens gang: 2-3, 4-7, 7-8, 8-12, 12-13, (13-14), 14-16, 18-18, 20-20, 22-22, 24-25, 25-26

Mål af HC Odense: Kristian Larsen 7, Cristoffer Werenberg 7, Eigil Feddersen 6, Jacob Lyck 3, Lukas Petersen 2

Udvisninger:
HC Odense: 4
Nordsjælland: 0

Dommere: Martin Lysgaard Clausen og Rasmus Høgfeldt Sørensen

HC Odenses næste kamp: Fredag den 5. marts kl. 19:00: HC Odense-HEI Skæring (1. division herrer)

Annonce

Corona-chok bag udskydelse

Kampen skulle oprindeligt være spillet onsdag d. 20. januar, men dengang satte coronavirus en kæp i hjulet for afviklingen, da Nordsjælland-keeperen Frederik Andersson blev testet positiv.

Det var ellers meget tæt på, at kampen  var blevet spillet. Målvogteren fik nemlig først besked om den positive test i samme øjeblik, som den fyldte spillerbus trillede ind på parkeringspladsen foran Dalumhallen.

Med bussen fyldt med øl og sodavand, skænket af HC Odense i sympati, måtte de nordsjællandske håndboldherrer en sjælden gang returnere til Hillerød uden point i bagagen. Sådan gik det ikke denne gang.

Annonce

Jævnbyrdig første halvleg

Fra kampens start bølgede spillet frem og tilbage. Det var ikke indlysende for de få tilstedeværende, at det var top mod bund i Sydbank Arena.

De to mandskaber skiftedes til at dominere i perioder. Først var gæsterne foran 8-4. Derefter scorede HC Odense fire gange i træk for at udligne stillingen til 8-8, hvilket også medførte en timeout taget af gæsternes træner Simon Dahl.

Nordsjællands Mikkel Palmer (grøn) har godt fat i Kristian Larsen fra HC Odense (sort). Foto: Birgitte Carol Heiberg

Det virkede for udeholdet, der nu i stedet for at indkassere fire på stribe kom op på 12-8.

Men så kom hjemmeholdet tilbage og var kun nede med en enkelt scoring efter første halvleg - pauseføring på 14-13 til Nordsjælland. Værterne lykkedes ellers næsten med at holde stillingen lige til pausen, men Nordsjælland-fløjen Jeppe Cieslak scorede alene igennem med Odense-keeper Loke Brasen, sekundet inden højtalerne brummede til pause.

Annonce

Undertal hjalp ikke

Efter pausen fortsatte de to hold den jævnbyrdige fight, og det bølgede frem og tilbage helt til det sidste.

Ti minutter før tid fik Morten Kirkeby sin tredje udvisning, og det betød altså, at han modtog marchordre og måtte tidligt i bad.

At HC Odense undervejs var i undertal hele fire gange hjalp ikke på den i forvejen svære opgave - slet ikke nu hvor Nordsjælland var syv mand på banen hele kampen igennem.

Annonce

Straffekast og rødt kort udeblev

Nordsjælland kom i front 26-25 seks sekunder før tid. Her reagerede hjemmeholdet naturligt nok ved at forsøge at få bolden igangsat hurtigt ved midterlinjen, og de fik da også sendt en afslutning afsted fra midten, der blev blokeret af en Nordsjælland-spiller. Så brød helvede løs på Odense-bænken.

De krævede at få tildelt et straffekast og et medfølgende rødt kort til den blokerende Nordsjælland-spiller.

HC Odense-bænken ser uforstående til i slutfasen. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Efter betænkningstid fra dommerne kom de frem til, at igangsætningen ikke var gjort korrekt, og derfor stod resultatet 26-25 i gæsternes favør - til stor utilfredshed fra hjemmeholdets side. Dramaet fik altså en brat afslutning for fynboerne, der dog kan være stolte over, at de var så tæt på at stjæle point fra 1. divisions tophold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce