Annonce
Sport

HC Odense holdt ved meget længe

HC Odense-træner Martin Hjortshøj - her fanget i udekampen i Randers - vidste på forhånd, at aftenkampen i Fredericia ville blive en monstersvær opgave. Foto: Axel Schütt

Et kvarter før tid var oprykkeren kun ét mål bagud i udekampen mod topholdet Fredericia. HC Odense havde længe succes med at satse på syv-mod-seks-spil.

Håndbold: Ganske som ventet tabte HC Odenses oprykkere i den østjyske håndboldhøjborg Fredericia i fredagens aftenkamp i herrernes 1. division.

Det storsatsende hjemmehold sejrede 29-21 efter en kamp, hvor de fynske gæster hang flot på, indtil der manglede et kvarter af kampen.

På tidspunkt førte Fredericia kun 20-19, men fra stillingen 24-19 scorede hjemmeholdet fem gange i træk, og det afslørede nok det simple faktum, at oprykkeren logisk nok har nogle mangler på tempo og fysik, når det for alvor bliver hedt på savannen.

Odense kom til Fredericia med kun fem point i ni kampe, og målsætningen for sæsonen er ganske enkelt og naturligt nok at undgå nedrykning.

Odense holder stadig Køge, Stoholm og Skæring under sig, og det er det realistiske mål at fastholde.

Annonce

Potentiale og talent

HC Odense viste i forrige spillerunde i lokalopgøret mod Otterup, at der er potentiale og godt med talent i truppen, men nordfynboernes større hårdhed og kynisme i slutfasen blev afgørende. I den kamp leverede HC Odense en rosværdig fight og holdt kampen åben til sidste halve minut.

Den normalt stærke højreback Christoffer Werenberg fik et hug på bentøjet i den kamp, og Werenbergs skudkraft var savnet i Fredericia.

Mark Aamann Madsen og Mikkel Søby med hver fire scoringer, og Lasse Laursen, Andreas Madsen og Niklas Andresen scorede hver tre gange.

Kampen blev spillet i det nyrenoverede og opgraderede hal, hvor man drømmer om igen at spille i landets øverste række.

Gren roste taktikken

HC Odense-sportschef Sune Gren sagde efter kampen:

- Ros til trænerne og spillerne for at satse på at spille syv-mod-seks i hele kampen. Og udføre det flot meget længe. Vi vidste, at vi skulle prøve noget nyt. For hvis vi spillede normal seks-mod-seks ville vi komme til at bokse for meget og forgæves i dueller mod de fysisk stærke Fredericia-spillere, sagde Gren.

- Både i slutningen af 1. halvleg og mod slutningen af kampen fik vi en svag periode, og man kunne godt se, at Fredericia lige kunne sende et par profiler med Liga-erfaring ind som en afgørende faktor. Men det var flot, at vi kom tilbage i kampen og kun var bagud med en enkelt pind et kvarter før tid.

HC Odense slap uden skader og større skrammer, og de orangetrøjede kunne trods alt trille hjem over bæltet med selvtilliden på plads, og nu bliver det alvor, når Odder kommer på besøg på søndag 14 dage klokken 14.00 i Dalum-hallerne, sagde Sune Gren.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce