Annonce
Håndbold

HC Odense bremset i Tønder før lokalopgør

Tønders Felix Kasch bliver flået i trøjen, men slider sig fri af HC Odenses forsvar i hallen i Tønder, hvor hjemmeholdet vandt 33-27. Foto: Flemming Andersen
Efter fire sejre på stribe tabte HC Odense på udebane til TM Tønder som opvarmning til onsdagens lokalopgør mod Otterup i mændenes 1. division.

Håndbold: HC Odense har haft en nærmest eventyrlig indledning på sæsonen med fire sejre i de fem første kampe i mændenes 1. division. Men søndag kom HC Odense ned på jorden igen efter fire sejre på stribe. TM Tønder buldrede af sted og vandt søndagens kamp hjemme i marsklandet med 33-27 efter 15-13 ved pausen foran 827 tilskuere.

- Vi manglede den skarphed, der skal til for at få point hernede. Vi brændte for mange mange chancer, siger HC Odenses træner, Martin Hjortshøj.

- Desuden ærgrer det mig, at vi fik en dårlig indledning på begge halvlege. Vi kom hurtigt til at halse efter med tre-fire mål, siger Martin Hjortshøj.

Tønder kom i anden halvleg foran 22-17, og i slutfasen blev føringen på hele otte mål, 31-23, inden fynboerne fik pyntet lidt på cifrene.

- Vi var udfordret defensivt af deres to stregspillere. Det fandt vi for sent en løsning på, og så scorede de også en del nemme kontramål, fortæller Martin Hjortshøj.

TM Tønder var i sidste sæson tæt på at rykke op i ligaen efter kvalifikationskampe mod den gamle storklub KIF Kolding, og Tønder er også regnet som et af topholdene i denne sæsons 1. division.

- På forhånd var det ikke en af de kampe, vi kunne regne med point i, men vi ville da gerne have fortsat de gode takter, vi har vist i de seneste kampe, siger Martin Hjortshøj.

Topscorere for HC Odense var Lasse Rosendahl med seks mål, heraf fire på straffekast, Andreas Madsen med fem og Morten Glasius med fire mål.

Dermed kommer både HC Odense og Otterup ind til onsdagens lokalopgør med et nederlag. Otterup tabte fredag aften 22-25 hjemme til HØJ.

Onsdagens lokalopgør spilles i Dalumhallerne klokken 19.30.

Annonce
Tønders Jimmi Elmgaard scorer hos HC Odenses målmand, Loke Brasen. Foto: Flemming Andersen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce