Annonce
Sport

Hazard-brødre stråler for suveræne Belgien

Olga Maltseva/Ritzau Scanpix
Eden og Thorgan Hazard scorede, da Belgien slog Rusland 4-1 i EM-kvalifikationen, hvor begge er klar til EM.

Der var ingen EM-billetter på spil, da Rusland tog imod Belgien i gruppe I i EM-kvalifikationen.

Begge nationer var allerede klar til slutrunden næste år, men det bekymrede ikke gæsterne synderligt.

Belgien stormede videre som helt suveræn i gruppen og vandt 4-1. Rusland scorede i anden halvleg, og dermed indkasserede Belgien pludselig et mål for første gang i syv kampe.

Det var Belgiens niende sejr ud af ni mulige i gruppespillet, og med en målscore på 34-2, så ligner Belgien et godt bud på en EM-favorit.

Brødrene Eden og Thorgan Hazard var i fokus for Belgien, og når ret skal være ret, så var storebror Eden mest i fokus.

Real Madrid-stjernen lagde op til det første mål, som Thorgan Hazard scorede, og Eden Hazard scorede selv to gange bagefter.

Brødrene slog til første gang efter små 20 minutter.

Eden fandt Thorgan Hazard med en pasning, og Borussia Dortmund-spilleren trak ind i feltet og hamrede bolden i mål og Belgien på 1-0.

Efter 33 minutter var der igen Hazard på menuen, da Eden fra kanten af feltet sikkert sparkede Belgien på 2-0.

Efter et indlæg fra højre side headede Romelu Lukaku bolden tilbage, og den endte lige for fødderne af Eden Hazard, som ikke svigtede.

Fem minutter før pausen øgede Eden Hazard så til 3-0, og det kunne han takke Kevin De Bruyne for.

Manchester City-profilen fik en friløber mod mål og valgte uselvisk at spille bolden på tværs.

Den pasning udspillede russernes målmand, og Eden Hazard kunne nemt lægge bolden i kassen til 3-0 inden pausen.

I anden halvleg var det lidt foden på bremsen for belgierne, men Lukaku fik da hamret bolden i mål med små 20 minutter igen til 4-0, og efter et pres lykkedes det så Georgiy Dzhikiay at reducere for russerne.

I samme gruppe besejrede Skotland ude Cypern med 2-1.

/ritzau/
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce