Annonce
Kerteminde

Havneudvikling: Konservative får en kold skulder af borgmesteren

Det Konservative Folkeparti i Kerteminde. Fra venstre er det Christian Bonde Wejergang, Else Møller, Jørgen Hansen, Kent Valsøe og borgmesterkandidat Klavs Norup Lauridsen. Foto: Peter Leth-Larsen

Borgmester Hans Luunbjerg afviser De Konservatives forsøg på at komme med i havneforliget.

Kerteminde: I 11. time meddelte De Konservative i mandags, at de alligevel gerne vil gå med i havneforliget, hvis de vel at mærke får kontante indrømmelser af forligspartierne. Blandt andet vil De Konservative have en ny dagligvarebutik helt skrevet ud af havneforliget.

- Der er ingen tvivl om, at toget kører og skibet sejler - så det er nu, det er vores sidste chance for at få sat vores præg på planerne, fortalte partiets borgmesterkandidat Klavs Norup Lauridsen i mandags.

Ifølge borgmester Hans Luunbjerg er toget dog allerede kørt, og skibet lagt fra kaj. Forligspartierne er nemlig enige om, at de ikke vil genåbne forliget for at få De Konservative med ind i varmen.

- Det er rart nok, at de er kommet til fornuft og kan se, at det giver mening at gå ind i forliget, Men vi i forligskredsen er tilfredse med forliget, og hvis de vil med, kræver det, at de tager forliget som det foreligger.

Havneudviklingsplanerne er allerede så langt fremskredet, at forligspartierne på ondsagens Økonomiudvalgsmøde forventes at vedtage, at byggeområderne på Strandkilen og Nordre Havnekaj sendes i udbud.

- De kan ikke komme i sidste øjeblik og bede om at få et supermarked taget ud og noget andet puttet ind, siger borgmester Hans Luunbjerg.

Er De Konservative værd at vente på?

Klavs Lauridsen er overrasket over, at forligspartierne ikke ønsker at få De Konservative med i forliget.

- Det, synes jeg, er rigtig beklageligt, men det må vi bare respektere, siger Klavs Lauridsen.

- Vi vil gerne have været en del af havneforliget, fordi vi gerne vil være med til at påvirke, hvad der sker på havnen, forklarer Klavs Lauridsen.

Han peger på, at Kerteminde for det første har rigeligt med dagligvarebutikker, og for det andet får kommunen ved salg af en del af Strandkilen til en dagligvarebutik kun en engangsindtægt. Men hvis kommune i stedet byggede flere boliger på Strandkilen, ville kommunen få en løbende indtægt.

Er det ikke naivt at komme fem minutter i tolv, lige før forligsparterne vedtager at sende Strandkilen og Nordre Havnekaj i udbud og bede om at få ændret væsentlige dele af et forlig, der har været år undervejs?

- Nej, det synes jeg egentligt ikke, for jeg synes, det er væsentlige ting. Det er rigtigt, at så havde man været nødt til at vente en smule, hvis man troede, at de konservative var gode at have med, siger Klavs Lauridsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce