Annonce
Kerteminde

Havneplan risikerer dødsstød: - Vores holdning er, at vi stopper det her udbud

Planerne for udviklingen af blandt andet Nordre Havnekaj har skabt stor debat. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Kerteminde Havneplan er blevet heftigt debatteret de seneste døgn. Da det nye byråd var på plads, stod det nemlig klart, at flertallet bag den omfattende plan for havnefronten i Kerteminde er forsvundet.

Nordøstfyn: Efter tirsdagens valg smuldrede flertallet bag den omdiskuterede havneplan, som SF, S, V og Kertemindelisten stemte igennem i byrådet i februar. Lige nu er de tre felter Nordre Havnekaj, Strandkilen Nord og Strandkilen Syd i udbud frem til den 15. januar.

I den nye konstitueringsaftale står der dog, at havneplanen skal revideres hurtigst muligt, og at principperne for revisionen skal findes allerede inden udgangen af 2017. Og netop det spillede en væsentlig rolle for, at Enhedslisten kunne bakke op om Kasper E. Olesen (S) som ny borgmester.

- Vores holdning er, at vi stopper det her udbud og lægger det over i det nye byråd, som skal arbejde med det. Det er vigtigt, at alle partier eller så mange som overhovedet muligt står bag den her plan, for den skal forankres folkeligt. Det er vigtigt, at vi får lavet en plan, som borgerne også kan se sig selv i, siger Jutta Lundqvist Nielsen (EL).

- Vi vil gerne have, at der kommer et stort område, som er et samlingssted, der kan bruges af alle borgere, og hvor unge og gamle kan mødes. Vi er klar over, at der ikke er penge til det lige nu, men vi skal i hvert fald ikke lave en havn, der ser ud som efterhånden alle andre kystbyer, uddyber hun.

Uheldig situation

Jesper Hempler fra SF var med til at stemme planen igennem tilbage i februar. Han kalder situationen uheldig:

- Det er rigtigt uheldigt, at vi nu står i en situation, hvor vi har sendt udbudsmateriale ud, og så skal vi til at revidere. Men det er simpelthen nødvendigt, siger han.

- Jeg synes, der lå en fornuftig ramme om den her havneudvikling, som gav nogle muligheder for, at man kunne udvikle noget, der kunne blive godt for Kerteminde. Det er jeg selvfølgelig ærgerlig over, at vi nu skal til at lave om. Men sådan, som byrådet er sammensat, er vi nødt til det, og det har jeg stor respekt for, fortsætter han.

Jesper Hempler tror dog ikke, at den nye situation betyder, at havneplanen helt skal droppes.

- Der er nærmest ingen, der har sagt, at der slet ikke skal ske noget som helst på vores havn. Men vi er nødt til at se på, hvordan vi kan lave noget, der kan have en eller anden form for bred opbakning i byrådet, siger han.

Annonce

Retningslinjer skal findes

For Kertemindes kommende borgmester, Kasper E. Olesen (S), er det vigtigt, at udviklingen af havnefronten ikke går helt i stå. Derfor skal der hurtigt findes nye retningslinjer, så de folk, der allerede er i gang med at arbejde på idéer til havnen, kan blive informeret, fortæller han.

- Det er vigtigt, at der kommer noget udvikling på havnen. Det må ikke gå i stå, men det er klart, at den havneplan, vi kender lige nu og her, kontra det, der vil komme ud af de forhandlinger, der skal være, vil være fuldstændig anderledes, siger han.

Skal udbuddet stoppes?

- Vi har ikke forhandlet det på plads, men det skal ikke stoppes helt. Vi skal have fundet de retningslinjer og finde en enighed ret hurtigt, og have sendt ud, hvad de ændringer indebærer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Annonce