Annonce
Nyborg

Havnen i Nyborg kommer til at dufte af Europa

Havneparken i Nyborg var en myrtue af aktivitet mandag. Tirsdag åbner European Street Market. Foto: Mogens Rasmussen.
European Street Market byder på lækkerier på havnen i Nyborg.

Nyborg: Der venter lækkerier som spansk paella og engelske fish and chips, pølser, oste, kager nødder og meget andet i Havneparken i Nyborg fra tirsdag.

Mandag var pladsen et mylder af folk med fremmede tungemål og biler fra alle mulige forskellige europæiske nationer. Folkene var i gang med at stable en helt teltby på benene, og tirsdag åbner European Street Market for publikum.

European Street Market har ikke gjort det helt store nummer ud af at annoncere for begivenheden, men af deres meget lidt opdaterede hjemmeside kan man se, at European Street Market har været rundt forskellige stedet i både Jylland og på Sjælland, inden kortegen kom til Nyborg.

Der er åbent tirsdag til og med lørdag i det europæiske gademarked.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce