Annonce
Debat

Havnen. Det bliver dyrt

Lokaldebat: Jeg er bekymret, Assens Kommune har igen store visioner.

Guldet glimtede for enden af regnbuen. Assens Kommune blev så forblændet af skæret derfra, at man indgik en helt håbløs salgsaftale for campingpladsen. Endnu er det ikke klarlagt, hvor meget det har kostet kommunen i direkte og indirekte omkostninger, og hvad man egentlig har fået for pengene.

Nu er en ny regnbue ved at dukke op på himlen, og man aner guldskatten i det fjerne, der er bare lige det, hvordan kommer man derhen og får fat i den. Der er mange tanker/visioner desangående: varmt havnebad, caféer, multifunktionshus, vejomlægninger, nedlæggelse af erhvervsvirksomheder, arkitektkonkurrencer, boliger m.m. Det bliver dyrt.

Fyens Stiftstidende 22-01-2020 har et billede fra Assens Havn. Kønt er der ikke. Der skal virkelig rives meget ned, hvis man vil realisere nogle af sine visioner. Til den anden side, ved det gamle rådhus er det ikke meget bedre. Inden man kommer for godt i gang, vil jeg foreslå, at man gør sig klart, hvad det koster at købe dlg, værftet og Havnegrillen.

Er der noget så kedeligt, som de havnefronter, man ser i flere gamle danske kystbyer.

Personligt foretrækker jeg en havnefront med erhvervsaktiviteter og kunne ønske mig, om muligt, mere gods på vandet, meget mere coastertrafik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Ung skuespillerinde fra Odense Teater har fået hjernerystelse

1995 Brugerbetaling var et vigtigt argument, da Storebæltsforbindelsen skulle vedtages, men endnu inden broen står færdig, er debatten om at få fjernet bropengene begyndt. Lektor i trafikpolitik ved Handelshøjskolen I København, Uffe Jacobsen, mener, at pression fra blandet andet erhvervslivet på Fyn vil presse bropengene på Storebælt ned på en tredjedel af den pris, som A/S Storebæltsforbindelsen i dag tænker sig. Hvis det holder stik, vil prisen for at krydse Storebælt i bil blive ca. 80 kroner. Det fynske folketingsmedlem, Niels Langkilde (K) siger, at man af hensyn til DSB ikke kan droppe en brugerbetaling for bilisterne, men at han og hans parti vil arbejde for at få prisen sat væsentlig ned. 1970 Korup-Ubberud indvier i dag den nye hal, som bliver samlingspunktet for fritidsaktiviteterne i den store omegnskommune. Den endelige opførelsespris er på 1,6 millioner kroner, og heraf er omkring 50.000 kroner indsamlet blandt lokale beboere. Hallen, der har de internationale mål for fem sportsgrene, er opført på den gamle fodboldbane bag Korup Skole. Den indeholder foruden bade- og garderobefaciliteter også mødelokale og restauration. Indtil videre skal hallen aflaste lokalemanglen på Korup Skole. Korup-Ubberud Hallen er en naturlig konsekvens af den udvikling, der tog fart i kommunen i begyndelsen af tresserne. På mindre end 10 år er det stille landsogn forvandlet til en moderne villaby. 1945 Den unge skuespillerinde, frøken Rigmor Gadborg, har i formiddag været så uheldig at snuble på vej ned ad trappen på sin bopæl, Hans Tausensgade 2, da hun ville gå til generalprøve på Filharmonisk Orkesters koncert på Fyns Forsamlingshus. Ved faldet forslog hun hovedet og ryggen og måtte i en ambulance føres til Odense Amts og Bys Sygehus, hvor hun straks kom under behandling. Efter en røntgenundersøgelse kunne lægerne dog fastslå, at der ikke var tale om alvorligere læsioner, men at den unge skuespillerinde har pådraget sig en lettere hjernerystelse. Da hun vil være indlagt i nogle dage, overtages hendes rolle i ”Manden, der kom til middag” på Odense Teater af frk. Grethe Carlsen.

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce