Annonce
forside

Havneforeningen dropper at kæmpe sig ind i kommunalpolitik

Formand i foreningen Bevar Svendborg Havn afviser, at man vil stille op til kommunalvalget. Det overvejede man ellers for et år siden, men det bliver altså ikke til noget, fastslår Jørgen Frederiksen. Foto: Roland Petersen.

Foreningen Bevar Svendborg Havn erklærer sig tilfreds med principperne for byggeri på Baagøe og Ribers grund og lukker samtidig døren for, at vælgere kan stemme på foreningen ved kommunalvalget til november, sådan som formanden ellers åbnede en dør for sidste år, da debatten om Jessens Mole var på sit højeste.

Svendborg: Foreningen til bevaring af Svendborg Havn afviser nu at stille op til kommunalvalget, fastslår formand, Jørgen Frederiksen.

For knap et år siden, da bølgerne om erhvervsmanden Erik Skjærbæks byggeplaner på Jessens Mole gik højest, åbnede foreningen ellers en dør på klem for en ny lokaliste med henblik på at stille op til kommunalvalget i november og ad den vej gøre sin indflydelse gældende.

- Nu vil jeg ikke længere udelukke det, lød det dengang fra Jørgen Frederiksen på grund af utilfredshed med blandt andet byggehøjden på Jessens Mole.

Det bliver dog ikke til noget, fastslår Jørgen Frederiksen nu endeligt.

- Jeg er over 80 år og har ikke tænkt mig at kæmpe mig ind i et kommunalvalg. Og vi er i foreningen også enige om, at vi er en upolitisk forening, som slet ikke vil blande os i det daglige politiske arbejde, og det har vi heller ikke nogen forudsætninger for. Så den tror jeg ikke på. Foreningen vil ikke stille op, lyder det fra Jørgen Frederiksen.

Annonce

Jeg over 80 år og har ikke tænkt mig at kæmpe mig ind i et kommunalvalg. Og vi er i foreningen også enige om, at vi er en upolitisk forening, som slet ikke vil blande os i det daglige politiske arbejde, og det har vi heller ikke nogen forudsætninger for. Så den tror jeg ikke på. Foreningen vil ikke stille op.

Jørgen Frederiksen, formand i Bevar Svendborg Havn

Ribers grund

Den seneste tids debat om Erik Skjærbæks byggeri på Baagøe og Ribers grund i Kullinggade giver da heller ikke foreningen anledning til at genoverveje, om man skal danne en lokaliste og gå ind i politik.

Faktisk er man af den holdning, at de principper for den foreløbige lokalplan for området, som først Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget og siden byrådet for nylig besluttede, er "det bedste man kunne opnå," som Jørgen Frederiksen formulerer det.

På seneste byrådsmøde enedes man nemlig endeligt om principperne, hvormed Den Italienske Villa bevares, der bliver offentlig adgang i dag- og aftentimerne, og byggeriet bliver med saddeltage.

- Beslutningen er vi ind til videre glade for, hvis bare den holder, siger Jørgen Frederiksen, der dog ikke lægger skjul på, at man i foreningen helst havde set, at også Målerhuset blev bevaret.

- Det er det, vi har kæmpet for. Men vi må bare sige, at hvis Målerhuset ryger i svinget, så er det ikke det, vi vil stå på hænder for at forhindre. Vi har måske fået 60 procent af vores ønsker opfyldt, og så rækker vores kræfter ikke til mere, og så skal man jo være glad for, at vi er kommet så langt, lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce