Annonce
Sydfyn

Havnefoged i chok over ulovlig affaldsdumping på Marstal Havn: - Det er simpelthen topmålet af egoisme

Havnens containere er til havnens brugere og ikke til at alle, der lige bliver trætte af at have affald liggende derhjemme, kan komme af med det. Foto: Andrea Bisgaard
Coronakrisen har fået mængden af ulovligt affald til eksplodere på havnen i Marstal. Havnefoged Christian Ørndrup mener, det er udtryk for topmålet af egoisme og kommunen henstiller til, at man udviser tålmodighed og samfundssind.
Annonce

Ærø: Efter Ærø Kommune i forbindelse med coronakrisen valgte at lukke genbrugsstationen i Husmarken, har Marstal Havn fået ekstra mange - uvelkomne - brugere.

Det fortæller en stærkt irriteret havnefoged Christian Ørndrup, der over den sidste uges tid nærmest har oplevet en eksplosion af uvelkomment affald i havnens containere og affaldsbeholdere.

- Det er simpelhen topmålet af egoisme. Folk burde skamme sig, lyder det kort og kontant fra havnefogeden.

Han kan berette, at ubudne brugere har fyldt havnens affaldscontainere med blandt andet byggeaffald, som man ellers ville være kørt på genbrugspladsen med.

- Der har ligget nedpillede lofter i en af dem, og folk er begyndt at fylde haveaffald i de almindelige affaldsbeholdere, som Park og Vej tømmer. Jeg har endda hørt, at folk er kørt ned med trailere fulde af haveaffald og stoppet det i havnens containere, fortæller Christian Ørndrup.

- Jeg har da også affald fra min egen have, som jeg er træt af, jeg ikke kan komme af med, men jeg lader det bare ligge i en bunke hjemme i haven, og så kan den komme væk, når Husmarken åbner igen, og jeg fatter ikke, folk ikke kan forstå, at det er sådan, man gør, siger havnefogeden.

Annonce

Regning til brugerne

Den pludselige stigning i mængden affald kommer til at kunne mærkes på priserne, som havnens rigtige gæster fremover kommer til at betale, vurderer Christian Ørndrup.

- Vi skal jo betale for de ekstra tømninger, når nu containere bliver fyldt med alt muligt uvedkommende affald, og det er vores budget ikke sat efter. Og derfor er der, som jeg ser det, ikke andet at gøre, end at priserne for havnens brugere må sættes op, og det er ærgerligt, forklarer havnefoged Christian Ørndrup.

- Containerne på havnen er KUN for havnens brugere, og det har folk åbnebart meget svært ved at forstå lige for tiden.

Annonce

Vil se tiden an

Der er ikke umiddelbart udsigt til, at genbrugsstationen i Husmarken genåbner for private inden for den nærmeste fremtid.

I hvert fald ikke som Ærø Kommunes tekniske chef Kirsten Johansen ser det.

- Vi skal lige se tiden an i denne uge, for vi ved jo godt, at det nogle steder begynder at presse sig på for nogles vedkommende, men på den anden side vil jeg gerne appellere til, at folk har lidt tålmodighed, for så lang tid er det jo altså heller ikke, at genbrugsstationen har været lukket, lyder det fra Kirsten Johansen, der ligesom Christian Ørndrup undrer sig noget over folks "alternative løsning" på at komme af med affaldet:

- Jeg ved godt, at der er nogle, der slet ikke synes, de skal have affaldet hjemme hos sig selv, men derfra og så til at begynde at smide det nede på havnen ... Lad os bare sige, at jeg synes, det er en lidt mærkværdig tankegang efter så kort tid. Jeg anerkender, at vejret er godt, og man har god tid, men lidt samfundssind kunne også være rart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dalum: Næsby misbruger COVID-19-regler

Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce