Annonce
Kerteminde

Havnefest rykkede på land: Nu er den kæntret og aflyst

Preben Frets, formand for Kerteminde Havnefest, tog ja-hatten på og planlagde en anden slags fest end den, han plejer at stå i spidsen for på havnen. Nu bliver den fest heller ikke til noget. Pr-foto
Alternativet til havnefesten i Kerteminde bliver heller ikke til noget. Der er simpelthen ikke solgt nok billetter.

Kerteminde: - Så sejler vi igen, lød det glade budskab fra formanden for Kerteminde Havnefest, Preben Frets, da han i foråret fortalte, at havnefesten efter et års pause igen fandt sted i den første weekend af august.

Kort efter måtte folkene bag Kerteminde Havnefest så erkende, at de corona-restriktioner, de stod over for, betød, at det blev for omstændigt at holde en havnefest på havnen. Derfor fandt de på et alternativ til den weekend i august.

De rykkede havnefesten på land og lancerede i stedet én havefest på det grønne område ved siden af roklubben i Kerteminde.

Annonce

- Jeg er sikker på, at der stadig vil komme mange mennesker hjem til Kerteminde den weekend for at være med til en stor havefest, sagde havnefestens formand i maj, da Kerteminde Havnefest fortalte om det nye tiltag.

Noget tyder blot på, at det ikke er tilfældet.

Søndag eftermiddag var arrangørerne bag Kerteminde Havnefest nødt til at konstatere, at interessen for en alternativ havnefest ikke var stor nok. For der er slet ikke blevet solgt nok billetter til, at festen kan gennemføres med det budget, der er lagt.

Preben Frets fortæller, at der er blevet solgt 170 billetter både til fredag og lørdag. Det er ikke nok.

Skal det køre rundt og samtidigt give et solidt et overskud til Kerteminde Sejlklub og Kerteminde Roklub, som det plejer at være tilfældet med havnefesten, skulle der være solgt 500 billetter pr. dag, forklarer formanden.

Utilfredshed med billetprisen

Preben Frets fortæller, at der også er flere, der har øffet over billetprisen til havefesten. Normalt koster det 100 kroner at komme ind på havnefestens arealer om lørdagen, mens søndagen er gratis.


Den første lørdag solgte vi stort set alle de billetter, vi har fået solgt. Siden har der ikke rigtig været nogen interesse.


Til den planlagte havefesten kostede en billet til fredag 200 kroner, mens prisen for adgang til lørdag og søndag lød på henholdsvis 350 kroner og 150 kroner.

- Udgifterne til blandt andet telt, hegn og toiletvogne til denne havefest var bare næsten ligeså store som til en almindelig havnefest, og der er der altså 5000 betalende gæster, forklarer Preben Frets om baggrunden for den pris, som der var blevet lagt til de enkelte dage.

Over fire lørdage i roklubben har der været forsalg til havefesten.

- Den første lørdag solgte vi stort set alle de billetter, vi har fået solgt. Siden har der ikke rigtig været nogen interesse, siger havnefestens formand og fortæller, at der ellers er blevet gjort en del ved at vække interesse for arrangementet - blandt andet på de sociale medier og ved at hænge plakater op i byen.

Annonce

Retur næste år

Næste år er det håbet, at Kerteminde Havnefest vender tilbage til sin almindelig form.

- I år håber jeg så bare, at dem, der normalt kommer til havnefesten, vil sørge for at holde nogle fester hjemme i deres haver og sende havnefesten i 2022 en tanke. Det er virkelig mit største ønske, at vi kan gennemføre den fest uden nogen restriktioner, fastslår formanden.

Har du købt billet til havefesten i år, kan du få pengene for billetten refunderet. Tilbagebetalingen foregår i roklubben. Du kan også gemme din billet til havnefesten næste år.

Preben Frets fortæller, at Kerteminde Havnefest lige nu arbejder på en løsning, hvor du til havnefesten næste år eksempelvis kan få entré og ølkort for de penge, du har betalt til havefesten i år.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Psykolog om dødssyge Marcos sidste tid: Kommunen bør gentænke beslutning - og det skal være nu

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Campingvogn stod i flammer, så nabovognene smeltede: - Folk skyndte sig at tømme dem for gasflasker og sikre stedet

Nordfyn For abonnenter

Charlotte har fået nok: - Jeg er overhovedet ikke sart, jeg er bare træt af gaderæs i Bogense

Odense

Mangler du en slange?: Kongeboa på afveje i det centrale Odense

Assens

Nu lykkedes det: Sandra skal til Aalborg for at studere psykologi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Faaborg-Midtfyn

Kerteminde

Kommunen trækker stikket for havnens madvogne: - Det er rigtig nok, at vi har annulleret de aftaler

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Odense

78-årig kvinde reddet ud af brændende lejlighed: Personalet handlede snarrådigt

Odense For abonnenter

Hans Jørgen fra Odense lavede sabotage med sine fætre fra Churchill Klubben: Endte for en tysk krigsret og mistede livet

Nyborg

Slut med test i Nyborghallerne: Vaccination og kviktest samles på ét sted

Annonce