Annonce
Odense

Havnedirektør: - Muus' Pakhus ligger ikke i vejen for udviklere

Direktør Carsten Aa, Odense Havn, har ingen interesse i at bekoste flytningen af Muus' Pakhus' to mure. Arkivfoto: Nils Svalebøg
"Spændende tanker", siger direktør Carsten Aa, Odense Havn om Kurt L. Hansens idé, der imidlertid støder på grund - af praktiske grunde.

Direktør for Odense Havn, Carsten Aa, er lydhør over for Kurt L. Hansens idé om at samle bevaringsværdige elementer fra Odense Havn ét sted og kalder dem "spændende".

Alligevel mener han ikke, det er realistisk at gennemføre den, fordi det strider imod den aktuelle byplanlægning.

- Det ville være som at blande æbler og pærer. Området ved Norgekaj er nemlig udvalgt til erhverv, og der er langt ind til byomdannelsesområdet, hvor den slags kan etableres, for mellem de to dele ligger det, der hedder bufferzonen, og hvor Olav de Linde har sat en stor del i stand, forklarer Carsten Aa.

- Hvis vi begynder at ville etablere noget, der kræver publikum, vil det true erhvervet derude omkring Norgekaj. Her har flere virksomheder etableret sig og investeret i deres virksomhed i forvisning om, at de kan blive liggende i mange år. Eksempelvis har virksomheden Mette Munk netop udvidet ud fra den overbevisning, og det vil blive dyrt at ændre på det - det vil koste mange hundrede millioner, og det vil også påvirke mange tusinde arbejdspladser. Jeg anser det som ikke-gennemførbart, siger han.

At flytte de to mure, der udgør resterne af Muus' Pakhus, som politikerne i By- og Kulturudvalget hidtil har været indstillet på at bevare, er Carsten Aa ikke fortaler for.

- Hvorfor skulle vi have interesse i at bekoste sådan en flytning? De ligger ikke i vejen, og det bliver ikke sværere at sælge grunden med de to mure. Ifølge udviklere, vi er i kontakt med, er det intet problem at integrere dem i et spændende byggeri, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce