Annonce
Faaborg-Midtfyn

Havnebad: Folk badede i toiletvand

Normalt - og som på billedet her fra en aften tidligere på sommeren - er badevandet ved Havnebadet af meget høj kvalitet. I fredags måtte Havnebadet dog lukke efter et spildevandsudslip fra Sundrenden. Foto: Palle Søby

Havnebadet var midlertidigt lukket efter spildevandsudslip - generelt har badevandskvaliteten været meget høj i år

Faaborg: Enkelte badegæster ved Havnebadet i Faaborg fik i weekenden en dukkert i urenset - men dog kraftigt fortyndet - toiletvand, da de overså skiltning om, at Havnebadet var lukket efter et mindre spildevandsudslip.

- Fredagens regnvejr gav overløb ved Færgevejens pumpestation, så spildevand løb ud i Faaborg Fjord via Sundrenden. Derfor valgte via at lukke Havnebadet, sætte et advarselsskilt op og pille Det Blå Flag ned, fortæller Olav Bojesen, miljøchef i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Annonce

Begrænset udslip

Det var tale om et relativt begrænset overløb, og allerede lørdag blev alarmen afblæst, så skiltet kunne pilles ned og flaget hejses igen. Ifølge avisens oplysninger var der badegæster om aftenen, som på grund af mørket ikke så skiltet, før de var kommet op fra dukkerten igen. De har udsat sig selv for en sundhedsrisiko.

- Der er jo en grund til, at vi vælger at lukke havnebadet. Hvis man sluger vand efter et spildevandsudslip, er der en risiko for, at man kan få en bakterieinfektion, siger Olav Bojesen.

Spildevandet, der slap ud i fjorden, er regnvand, der er blandet med husholdningsvand fra Svendborgvej og Østerbrogade-kvarteret. Det vil sige vand fra toiletter, bad, vaskemaskiner og andet, og det kan altså være bakterieholdigt. Ifølge Bojesen overleverer bakterierne ikke ret længe i saltvand og bliver i øvrigt ret hurtigt blandet op, så koncentrationerne er uskadelige, men lige når udslippet sker, er badning altså en dårlig idé.

- Hvis de har badet om aftenen, har udslippet allerede været meget fortyndet, vurderer miljøchef Bojesen.

Høj badevandskvalitet

Det sker sjældent, at Havnebadet må lukke på grund af udslip.

- Det er første gang i denne badesæson, det er forekommet, og i det hele taget viser de analyser af badevandet, vi løbende foretager, at badevandet ved Havnebadet i denne sæson har været af meget høj kvalitet, oplyser Olav Bojesen.

Store dele af boligområderne omkring Østerbrogade er ved at blive separatkloakeret, så risikoen for spildevandsoverløb minimeres.

Den officielle badesæson på Havnebadet er i øvrigt fra 1. juni til 15. september, og det er altid en god idé at holde øje med, om Det Blå Flag er oppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce