Annonce
Faaborg-Midtfyn

Havnebad: Folk badede i toiletvand

Normalt - og som på billedet her fra en aften tidligere på sommeren - er badevandet ved Havnebadet af meget høj kvalitet. I fredags måtte Havnebadet dog lukke efter et spildevandsudslip fra Sundrenden. Foto: Palle Søby

Havnebadet var midlertidigt lukket efter spildevandsudslip - generelt har badevandskvaliteten været meget høj i år

Faaborg: Enkelte badegæster ved Havnebadet i Faaborg fik i weekenden en dukkert i urenset - men dog kraftigt fortyndet - toiletvand, da de overså skiltning om, at Havnebadet var lukket efter et mindre spildevandsudslip.

- Fredagens regnvejr gav overløb ved Færgevejens pumpestation, så spildevand løb ud i Faaborg Fjord via Sundrenden. Derfor valgte via at lukke Havnebadet, sætte et advarselsskilt op og pille Det Blå Flag ned, fortæller Olav Bojesen, miljøchef i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Annonce

Begrænset udslip

Det var tale om et relativt begrænset overløb, og allerede lørdag blev alarmen afblæst, så skiltet kunne pilles ned og flaget hejses igen. Ifølge avisens oplysninger var der badegæster om aftenen, som på grund af mørket ikke så skiltet, før de var kommet op fra dukkerten igen. De har udsat sig selv for en sundhedsrisiko.

- Der er jo en grund til, at vi vælger at lukke havnebadet. Hvis man sluger vand efter et spildevandsudslip, er der en risiko for, at man kan få en bakterieinfektion, siger Olav Bojesen.

Spildevandet, der slap ud i fjorden, er regnvand, der er blandet med husholdningsvand fra Svendborgvej og Østerbrogade-kvarteret. Det vil sige vand fra toiletter, bad, vaskemaskiner og andet, og det kan altså være bakterieholdigt. Ifølge Bojesen overleverer bakterierne ikke ret længe i saltvand og bliver i øvrigt ret hurtigt blandet op, så koncentrationerne er uskadelige, men lige når udslippet sker, er badning altså en dårlig idé.

- Hvis de har badet om aftenen, har udslippet allerede været meget fortyndet, vurderer miljøchef Bojesen.

Høj badevandskvalitet

Det sker sjældent, at Havnebadet må lukke på grund af udslip.

- Det er første gang i denne badesæson, det er forekommet, og i det hele taget viser de analyser af badevandet, vi løbende foretager, at badevandet ved Havnebadet i denne sæson har været af meget høj kvalitet, oplyser Olav Bojesen.

Store dele af boligområderne omkring Østerbrogade er ved at blive separatkloakeret, så risikoen for spildevandsoverløb minimeres.

Den officielle badesæson på Havnebadet er i øvrigt fra 1. juni til 15. september, og det er altid en god idé at holde øje med, om Det Blå Flag er oppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];