Annonce
Faaborg-Midtfyn

Havnebad: Folk badede i toiletvand

Normalt - og som på billedet her fra en aften tidligere på sommeren - er badevandet ved Havnebadet af meget høj kvalitet. I fredags måtte Havnebadet dog lukke efter et spildevandsudslip fra Sundrenden. Foto: Palle Søby

Havnebadet var midlertidigt lukket efter spildevandsudslip - generelt har badevandskvaliteten været meget høj i år

Faaborg: Enkelte badegæster ved Havnebadet i Faaborg fik i weekenden en dukkert i urenset - men dog kraftigt fortyndet - toiletvand, da de overså skiltning om, at Havnebadet var lukket efter et mindre spildevandsudslip.

- Fredagens regnvejr gav overløb ved Færgevejens pumpestation, så spildevand løb ud i Faaborg Fjord via Sundrenden. Derfor valgte via at lukke Havnebadet, sætte et advarselsskilt op og pille Det Blå Flag ned, fortæller Olav Bojesen, miljøchef i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Annonce

Begrænset udslip

Det var tale om et relativt begrænset overløb, og allerede lørdag blev alarmen afblæst, så skiltet kunne pilles ned og flaget hejses igen. Ifølge avisens oplysninger var der badegæster om aftenen, som på grund af mørket ikke så skiltet, før de var kommet op fra dukkerten igen. De har udsat sig selv for en sundhedsrisiko.

- Der er jo en grund til, at vi vælger at lukke havnebadet. Hvis man sluger vand efter et spildevandsudslip, er der en risiko for, at man kan få en bakterieinfektion, siger Olav Bojesen.

Spildevandet, der slap ud i fjorden, er regnvand, der er blandet med husholdningsvand fra Svendborgvej og Østerbrogade-kvarteret. Det vil sige vand fra toiletter, bad, vaskemaskiner og andet, og det kan altså være bakterieholdigt. Ifølge Bojesen overleverer bakterierne ikke ret længe i saltvand og bliver i øvrigt ret hurtigt blandet op, så koncentrationerne er uskadelige, men lige når udslippet sker, er badning altså en dårlig idé.

- Hvis de har badet om aftenen, har udslippet allerede været meget fortyndet, vurderer miljøchef Bojesen.

Høj badevandskvalitet

Det sker sjældent, at Havnebadet må lukke på grund af udslip.

- Det er første gang i denne badesæson, det er forekommet, og i det hele taget viser de analyser af badevandet, vi løbende foretager, at badevandet ved Havnebadet i denne sæson har været af meget høj kvalitet, oplyser Olav Bojesen.

Store dele af boligområderne omkring Østerbrogade er ved at blive separatkloakeret, så risikoen for spildevandsoverløb minimeres.

Den officielle badesæson på Havnebadet er i øvrigt fra 1. juni til 15. september, og det er altid en god idé at holde øje med, om Det Blå Flag er oppe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce