Annonce
Odense

Havnebad får plads til højst 300 gæster

Odenses kommende havnebad begynder at tage form. Efter planen skal indvielsen finde sted til maj, og den plan ser ud til at holde, siger Odense Kommunes projektleder Vagn Nielsen. Havnebadet koster 35 millioner kroner at lave og består af et bassin med målene 33 meter i længden og 12,5 meter i bredden. Dybden bliver 0,8 i den lave ende med et fald ned til to meter i den dybe ende, hvilket gør det muligt at foretage hovedspring fra kanten.

Odense Havnebad, der åbner til maj, har ikke plads til at blive en alt for stor succes. Selvom Odenses indbyggertal nærmer sig 200.000, bliver der kun plads til få af dem i havnebadet.

Odenses indbyggertal nærmer sig 200.000. Den maksimale kapacitet i det nye havnebad, der åbner til maj, er 300 badegæster på samme tid.

Til sammenligning kan Odense Friluftsbad på de varme dage have 2000-2200 gæster ad gangen, selv om der skal betales entré, mens havnebadet bliver gratis at benytte.

By- og kulturudvalgsmedlem Anders W. Berthelsen (S) afviser dog, at havnebadet, som et bredt politisk flertal (alle partier undtagen DF) står bag, er for småt til byen.

- På de varmeste sommerdage vil der selvfølgelig kunne opstå køproblemer. Men størstedelen af dagene er jeg ret sikker på, at kapaciteten kommer til at passe, siger han og tilføjer, at der jo fortsat er mulighed for at køre i friluftsbadet og til de mange strande ved de fynske kyster.

Hvis det viser sig, at der opstår store køproblemer, vil Anders W. Berthelsen dog ikke afvise tanken om entrebetaling "om et år eller to".

Søren Damgaard, leder af Odense Idrætspark, som skal stå for driften af havnebadet og som også varetager friluftsbadets drift, siger om visdommen i at have et tilbud, der er gratis, og et andet, der skal betales for.

- Jeg retter mig efter, hvad der er besluttet.

Han er dog sikker på, at det bliver populært at få et havnebad i byen.

- Først og fremmest for folk i området, men også for byen. Det vil supplere de svømmetiltag, vi har i byen i forvejen, rigtig godt.

Anders W. Berthelsen mener ikke, at det vil have negativt effekt på besøgtallet i Odense Friluftsbad, når der åbner en gratis konkurrent ved havnen.

- Det tror jeg ikke. Friluftsbadet har nogle andre muligheder. Det er noget større bassiner, og der er græsarealer omkring. De faste kunder, tror jeg, bliver ved med at komme der.

Aalborg Havnebad, som åbnede i 2011, har en øvre grænse på 350 gæster på samme tid. Fra Nordjylland lyder meldingen, at man hidtil ikke været nødt til at afvise nogen, fordi kapaciteten var opbrugt.

Læs mere om det nye friluftsbad på www.mitfyn.dk og i Fyens Stiftstidende tirsdag.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Slik-eventyr fortsætter: Hundredvis af fans trodsede regnen for at møde populær youtuber i Slikræven

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense

Millioner til forstærket indsats mod udledninger fra gartnerierne

Erhverv For abonnenter

Nyt kæmpe erhvervsbyggeri ved motorvejen ligger indenfor kirkebyggelinjen: - Når vi står på kirkegården, kan vi kigge henover taget

Odense

Kender du en solstråle? Kommune søger unge til at hygge om de ældre på plejehjem

Nordfyn For abonnenter

Passager faldt ud af kurven: Havarikommission har undersøgt alvorlig hændelse under DM i ballonflyvning

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Debat

Det er fint med gode intentioner, men hvor blev svarene af?

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Nyborg

Det var kattens: Mumier er ren overtro

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense For abonnenter

Det virker: Partikeludledningen er faldet i Odenses miljøzone

Annonce