Annonce
Trekantområdet

Havneaftale giver så mange gode muligheder

Efter flere års debat indgik byrådet fornylig en ny, stor aftale om fremtiden for Kolding erhvervshavn. Foto: Søren Gylling
Annonce

Læserbrev: Det bliver en spændende opgave for et nyt byråd at få mulighed for at skabe den udvikling for Kolding Kommune, der ligger i forlængelse af aftalen om havnen. Ikke alene giver det sikkerhed for havnens virksomheder om, at der fortsat vil kunne være en grøn og smukkere erhvervshavn. Det giver også en række spændende udviklingsmuligheder på i al fald tre områder:

Inderhavnen bliver fremtidigt byområde. Det betyder, at der kommer en mulighed for at kæde området ved godset sammen med det nye byområde tillagt den nuværende falckgrund med plads til boliger caféer og butikker der rækker op til design city. Her kan skabes et oplevelsesområde med mange kvaliteter også for de mange studerende, der hver dag kommer ind med tog. Endelig kan løsning af de massive trafikproblemer på Jens Holmsvej og Skamlingsvejen tænkes ind i en samlet trafikløsning.

Det andet spændende område er Trindholmsgade i form af det bælte, der ligger nord for åen og med fjernelse af nogle af de ældre pakhuse. Dette bælte vil være en unik mulighed for at lave et rekreativt område langs åen. Kajakklubben ligger der allerede, men tænk hvad man vil kunne lave af små virksomheder, udlejning af kanoer, caféer og restauranter, opholdssteder, små parkanlæg skaterbaner, beachvolleybane osv osv. samt bevarelse af de små hyggelige mødesteder, der allerede er. Det kan blive så godt. Det kan så bindes sammen med gå- og cykelforbindelser til det nye Marina City.


Inderhavnen bliver fremtidigt byområde. Det betyder at der kommer en mulighed for at kæde området ved godset sammen med det nye byområde tillagt den nuværende falckgrund med plads til boliger caféer og butikker der rækker op til design city.


Endelig er det muligheden for at udnytte Alaska: Her kunne skabes et fremtidigt kultur og fritidsområde og evt også boliger, der smukt udformet kunne blive et vartegn for Kolding. Nu skal vi igang med sammen at tænke nye muligheder, der sammen med bedre skoler og institutioner vil gøre Kolding til en langt mere attraktiv bosætningskommune. Det bliver en spændende proces.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce