Annonce
Nyborg

Havn og by skal hænge bedre sammen

Her skal der ske noget. Væk med skilteskoven og hækken, så man kan se havnen. Og så skal der mere plads til gående på bekostning af bilerne. Foto: Mogens Rasmussen.
Forslag til ændringer af det trafikerede kryds Adelgade/Strandvejen i Nyborg. Mere plads til gående - mindre til bilerne.

Nyborg: Nyborg by og havn hænger ikke ordentligt sammen.

Det var et af budskaberne, da Arkitektfirmaet Gehl for et halvt års tid siden præsenterede et oplæg til såkaldt"Strategisk byudviklingsplan".

Nu er et lille bitte hjørne af planen havnet på politikernes dagsorden, når Teknik- og Miljøudvalget holder møde tirsdag. Her skal de nemlig tage stillig til både midlertidige og permanente forandringer i det trafikerede kryds, Adelgade/Strandvejen.

Blandt andet foreslås det at den store hæk og skilteskoven ved Toldboden fjernes, så man kan se havnen, når man færdes på Adelgade.

Der er forslag til ombygning en midlertidig udvidelse af fortovsarealet på Adelgades vestlige side, som medfører en midlertidig lukning af den ene vejbane. Udvidelsen etableres som et trædæk på den ene vejbane og i hele fortovets bredde, afgrænset med blomsterkasser ud mod trafikken.

Mod syd på Strandvejen laves en permanent ændring af fortov og cykelsti ved Toldboden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce