Annonce
Kerteminde

Havn kræver leg

Legematroser Gerd Kaisa Vorren og Mads Hyttel viser, hvordan man leger nemo og hajer - en slags katten efter musen.

Torsdag åbnede Legeskibet op for et væld af lege og aktiviteter, som de håber kan være at finde i de senere planer for havneudviklingen

Kerteminde: Legeskibet har lagt til kaj, og friske legematroser har spredt liv på Nordre Havnekaj med spil og redskaber. Indtil tirsdag, er der leg for fuld skrue. Også for de voksne.

Der er plads til at spille gamle europæiske bordspil, lave parkour, bokse med overdimensionerede, guldfarvede boksehandsker, klatre, spille fodbold og alt, hvad man ellers kan finde på.

Legeskibet, hvis egentlige navn er Lilla Dan, rejser rundt til forskellige danske havnebyer for at give inspiration. Ikke kun til mere leg, men også til at sikre en god udvikling af de gamle havne.

Det er nødvendigt at bevare de enkelte byers havnekultur, mener Projektleder Rasmus Casper. Det gælder også for Kerteminde. Og her er netop havneudvikling et meget betændt emne.

- Det er vigtigt, at en havn kan rumme mennesker og ikke bare tårnhøje bygninger, så man værner om den kultur, der har været med til at forme byen.

På turene rundt med Legeskibet har han set flere eksempler på tunge boligblokke, der ikke giver plads til liv på havnen. Han ryster lidt på hovedet ved tanken om livløse havnefronter. Derfor er en del af missionen med legene også, at få integreret dem i havne- og byplaner. Ved at tage dem til sig, kan man skabe mere liv og fællesskab, siger projektlederen.

Der kan være mange om et spil. Bordspillene stammer fra forskellige europæiske lande.
Annonce

Leg er vigtigt

Lige nu er der godt med liv på den ellers tomme kaj ved siden af den store, grå silo. 2. klasser fra Kerteminde Byskole drøner over til spil, klatrestativ og en mini-bane til parkour efter at have leget med to af legematroserne.

- Det er vildt sjovt, siger to piger i munden på hinanden.

Det er forhåbentlig også den respons der kommer fra ældre børn og voksne. For det er ikke kun de aller-yngste der skal brænde en masse krudt af her.

Målgruppen er alle, for det er vigtigt, at man leger og bevæger sig sammen på tværs af alder, siger Rasmus Casper, og tilføjer, at folk gør det for lidt. Aktiviteter ligger nemlig typisk i foreninger, hvor fællesskabet er meget delt op.

- Foreningslivet mangler dynamikker. Man opdeler efter køn, alder og færdigheder. Målet, at vinde, er i fokus og processen, med de dannende elementer, mangler.

Alt imens legene fortsætter, brygges havneudviklingsplaner videre - måske med ny inspiration.

Løb! Ellers bliver du fanget af sørøverne. Der er fart på børnene. På trods af en i forvejen brækket arm og et enkelt tilfælde af næseblod lever de sig helt ind i legene. Legeskibet bliver ved Nordre Havnekaj indtil på tirsdag. I den tid håber besætningen på at kunne inspirere til mere leg i hverdagen - og på havnen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce