Annonce
Faaborg-Midtfyn

Havkatten fejrer 10 år på havnen

Bjørk Berg er afdelingsleder i Faaborg, men han var forhindret i at være til stede, da avisen var på besøg. På billedet ses i stedet bankrådgiver Ingelise Jensen og souschef Helle Elnegaard.
Annonce

- En havkat i et hyttefad.

Den titel brugte Jyllands Posten i 1982 om Jyske Bank, og Jyske Banks souschef i Faaborg Helle Elnegaard synes stadig, at det er et meget rammende udtryk at bruge om sin arbejdsplads.

En havkat i et hyttefad bruges om nogen, der ved at gå nye eller utraditionelle veje skaber røre omkring sig.

Jyske Bank har nu været i Faaborg i 31 år. De 21 år i Østergade og de seneste 10 på Kanalvej.

Alene starten på Jyske Banks karriere i Faaborg var noget utraditionel, for ingen vidste, at de var på vej.

De indrettede sig stort set over en nat i august i Østergade 36.

Så da faaborgenserne stod op, lå der pludselig en bank.

- Der gik nogen vilde rygter i byen, for dagen før var der fjerrenseri på adressen, og dagen efter var der bank. Hvordan kunne det lade sig gøre? husker Ingelise Jensen.

Hun var dengang ansat i Sparekassen Fyn, men da hun var oplært i Jyske Bank i Jylland, søgte hun hurtigt derned, hvor hun startede i oktober samme år.

Annonce

En ny tid

Jyske Bank var meget agressiv på markedet og fik hurtigt kunder. Allerede dengang leverede de Totalkonto. Her samler man hele økonomien på én konto og modregner de penge, der er på kontoen, inden man betaler rente på sit lån. Det gør renteudgiften mindre, fordi man ikke betaler rente af hele lånet.

Et system, de stadig bruger, og som er meget populært.

Der er dog sket meget i de 31 år, Ingelise Jensen har været i banken. Fra en tid hvor man brugte skrivemaskiner og check og stod og tog kontoudtog op af kasser og puttede ned i kasser - eller diskonterede veksler - foregår det hele nu elektronisk.

- Det er ændret til det gode et eller andet sted. Og ånden i banken er stadig den samme. Jyske Bank tør gøre noget og gør noget, andre ikke gør, siger Ingelise Jensen.

Som de fleste andre banker har de ikke længere en kasse. Og så har bankens udseende ændret sig markant - også i tråd med konceptet om at gå nye veje.

Annonce

Stort tilløbsstykke

Den største ændring skete, da de for 10 år siden rykkede fra Østergade til de nyopførte lokaler på Kanalvej grund af pladsmangel.

Jyske Bank kører efter særlige indretningskoncepter. Og i forbindelse med flytningen blev Jyske Bank i Faaborg som den første af kædens 110 fillialer valgt som demo-model for det seneste koncept: Jyske Forskelle 2. generation.

Et koncept med blandt andet borde formet som fly-vinger i mødelokalerne, kaffebar og bibliotek.

- Det skal udstråle en uhøjtidelig stemning og en imødekommenhed, forklarer Helle Elnegaard. Vinduerne blev klistret til med brunt papir og ikke engang de ansatte vidste, hvad der gemte sig bag papiret før åbningsdagen.

Og åbningen blev noget af et tilløbsstykke.

Folk strømmede til, borgmesteren kom, og Kanonerlauget marcherede i gaden.

Der blev også filmet, og den lokale filial blev siden brugt i mange af kædens reklamer og reklamefilm.

Annonce

Hurtig bil

I dag er de 9 medarbejdere i filialen i Faaborg. De bliver 10 til august.

- Vi har ikke haft særlig stor udskiftning i medarbejderstaben, så kunderne kender os. Vi bor lokalt, og de fleste har været her mere end 10 år, siger Helle Elnegaard.

Jyske Bank fik aldrig rigtig fejret deres 25 års eller 30 års jubilæum i byen, så nu vil de markere deres 10 års jubilæum på Kanalvej så godt, som de kan.

Selve jubilæumsdagen er den 1. juni, og det markeres fra 16-19.

Blandt andet kommer en Lamborghini Aventador, som Jyske Bank sponsorerer. Den kører hvert år penge ind til Børnecancerfonden ved Sportscar Event. Man kan vinde en tur i bilen og mange andre præmier på dagen.

Der serveres is, kaffe, sodavand og flødeboller, GF forsikring kommer med en konkurrence, og Spisehuset og Det Hvide Pakhus serverer smagsprøver.

- Hele byen - også dem, der ikke er kunder - er meget velkommen til at komme og se, hvad det er vi laver, understreger Helle Elnegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce