Annonce
Nyborg

Haveformand: Rent held at ingen er brændt inde

Formanden for haveforeningen Helgetoften, Jan Jensen, siger, at det er rent held, at ingen er kommet til skade ved de mange brande i området. Mange af husene beboes - fuldt lovligt - i sommerperioden. Bemærk det afbrændte hus til højre fra Jen Jensens skulder. Foto: Sugi Thiru
Mange af husene i havekolonierne Grejsdalen og Helgetoften i Nyborg er beboet hele sommeren. Området har været præget af brande i flere uger, men hidtil har alle de nedbrændte huse været ubeboede.

Nyborg: - Det er jo rent held, at der ikke har været mennesker i de huse, der er brændt ned. Man kan jo ikke se udefra, om der er nogen i husene.

Det siger Jan Jensen, formand for Haveforeningen Helgetoften. Fyens Stiftstidende mødte ham fredag formiddag i det store kolonihaveområde ved Nyborg Vold, som har været præget af brande de seneste uger og i øvrigt også tidligere.

Natten til fredag var der ild i tre kolonihavehuse, men der ligger stadig flere andre brandtomter i området fra de seneste brande, der fandt sted midt i juni. Helgetoften og Grejsdalen ligger lige op ad hinanden, og brandene har ramt begge områder, der ligger idyllisk ned mod voldgravene og Ladegårdssøen.

- Jeg jo ikke, hvem det er, der går og sætter ild til husene. Jeg tror bare det er en person, der får et kick af at se ilden, siger Jan Jensen.

Efter de forrige brande har man i haveforeningerne drøftet muligheden for selv at holde vagt i området, men det er ikke blevet til noget.

- Vi snakkede om selv at gå og kigge lidt efter, men folk bliver jo hurtigt trætte at at gå rundt i et mørkt kolonihaveområde om natten, siger Jan Jensen.

Natten til den 19. juni brændte et andet kolonihavehus ned, og før det var der to brande inden for en måned.

Da Fyens Stiftstidende gik en runde i kolonihaveområdet fredag formiddag, traf vi ingen, der overnatter i deres huse. De huse, der ofte er beboet om sommeren, var aflåst, og det kan måske tyde på, at folk er utrygge ved at overnatte i området for tiden.

Brandene natten til fredag gik ud over to private kolonihavehuse og Nyborg Sportsfiskerforenings klubhus, der brændte helt ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce