Annonce
Nyborg

Haveformand: Rent held at ingen er brændt inde

Formanden for haveforeningen Helgetoften, Jan Jensen, siger, at det er rent held, at ingen er kommet til skade ved de mange brande i området. Mange af husene beboes - fuldt lovligt - i sommerperioden. Bemærk det afbrændte hus til højre fra Jen Jensens skulder. Foto: Sugi Thiru
Mange af husene i havekolonierne Grejsdalen og Helgetoften i Nyborg er beboet hele sommeren. Området har været præget af brande i flere uger, men hidtil har alle de nedbrændte huse været ubeboede.

Nyborg: - Det er jo rent held, at der ikke har været mennesker i de huse, der er brændt ned. Man kan jo ikke se udefra, om der er nogen i husene.

Det siger Jan Jensen, formand for Haveforeningen Helgetoften. Fyens Stiftstidende mødte ham fredag formiddag i det store kolonihaveområde ved Nyborg Vold, som har været præget af brande de seneste uger og i øvrigt også tidligere.

Natten til fredag var der ild i tre kolonihavehuse, men der ligger stadig flere andre brandtomter i området fra de seneste brande, der fandt sted midt i juni. Helgetoften og Grejsdalen ligger lige op ad hinanden, og brandene har ramt begge områder, der ligger idyllisk ned mod voldgravene og Ladegårdssøen.

- Jeg jo ikke, hvem det er, der går og sætter ild til husene. Jeg tror bare det er en person, der får et kick af at se ilden, siger Jan Jensen.

Efter de forrige brande har man i haveforeningerne drøftet muligheden for selv at holde vagt i området, men det er ikke blevet til noget.

- Vi snakkede om selv at gå og kigge lidt efter, men folk bliver jo hurtigt trætte at at gå rundt i et mørkt kolonihaveområde om natten, siger Jan Jensen.

Natten til den 19. juni brændte et andet kolonihavehus ned, og før det var der to brande inden for en måned.

Da Fyens Stiftstidende gik en runde i kolonihaveområdet fredag formiddag, traf vi ingen, der overnatter i deres huse. De huse, der ofte er beboet om sommeren, var aflåst, og det kan måske tyde på, at folk er utrygge ved at overnatte i området for tiden.

Brandene natten til fredag gik ud over to private kolonihavehuse og Nyborg Sportsfiskerforenings klubhus, der brændte helt ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce