Annonce
112

Havde ikke noget kørekort: Ældre bilist slingrede voldsomt, drønede over rundkørsel og endte i grøften

En bilist forsøgte onsdag middag at standse en slingrende bilist på Odensevej nær Gelsted. Vedkommende blev i stedet påkørt, hvorefter den 72-årige kørte over en rundkørsel og forulykkede i en grøft. Foto: Michael Bager

Gelsted: Der udspillede sig kortvarigt lidt af et drama på Odensevej mellem Grønnemose og Gelsted.

Onsdag ved middagstid kom en 72-årig mand meget slingrende kørende mod Gelsted i en Toyota Rav. Han slingrede ifølge Fyns Politis døgnrapport så meget, at han på et tidspunkt kørte i den modsatte vognbane. Da en bilist forsøgte at standse den 72-årige og hans slingrende kørsel, blev bilisten i stedet påkørt.

Den 72-årige fortsatte videre mod rundkørslen på Odensevej, hvor han drønede over den og derefter forulykkede i en grøft.

Hvad der præcist var årsag til den 72-åriges farlige kørsel, ved politiet ikke. Men ifølge politikommissær ved Fyns Politi, Holger Wambier, har den 72-årige tidligere fået inddraget kørekortet og måtte derfor slet ikke køre bil.

Den 72-årige mand var ikke den eneste bilist, som politiet onsdag var i kontakt med.

På Nr. Åbyvej udenfor Ejby blev en 24-årig mand standset i en sølvgrå Skoda af politiet klokken 17.45. Den 24-årige var påvirket af alkohol, og han blev derfor anholdt og taget med tilbage til stationen til en blodprøvekontrol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce