Annonce
Middelfart

Havbane har fået doneret sikkerhedsudstyr: Nu er sikkerheden i top

Føns Havbane har fået doneret sikkerhedsudstyr af Trygfonden. Privatfoto.
Føns Havbane har netop holdt indvielse og døb af et nyt sikkerheds rescueboard med svømmeveste og tilhørende first respond svømmetubes. Så nu kan de seje svømmere også blive reddet, hvis der skulle opstå problemer i vandet.

Føns: Sikkerheden er kommet i top hos Føns Havbane, der tidligere på sommeren kunne tage nyt udstyr i brug. Det hele til en værdi af 10.000 kroner doneret af Trygfonden, som et aktivt medlem tog teten på og ansøgte i foråret.

Udstyret skal bruges som almindelig sikkerhed ved svømningen i åbent vand, undervisning, forskellige events på havbanen, og når medlemmer tager på svømmeture rundt omkring i Danmark.

Føns Havbane fortæller, at udstyret er et kæmpe aktiv for foreningen, som ikke har de store midler. Brugere af havbanen betaler et lille kontingent, som hovedsagelig bruges på at holde de seks bøjer, som markerer havbanen på 50 gange 200 meter vedlige.

Annonce
Naturen er hård ved bøjer, kæder, fittings og morringsankre, så der er et team af frivillige med dykkere, som løbende vedligeholder havbanen hele året. Privatfoto.

Skal vedligeholdes hele året

Naturen er hård ved bøjer, kæder, fittings og morringsankre, så der er et team af frivillige med dykkere, som løbende vedligeholder havbanen hele året.

Havbanen var den første godkendte og registrerede på Fyn og en af de første i Danmark.

Foreningen Føns Havbane har 65 medlemmer og små 500 ”hangarounds” (folk, som er med mere sporadisk, red.).

Kommer man forbi i Føns, kan man hver dag se aktivitet på havbanen, og flere af svømmerne kommer langvejs fra for at svømme på banen.

Om foråret, sommer og efteråret svømmes der med våddragt og om vinteren dyrkes der is-svømning, hvor den badende kun er iklædt badedragt eller badebukser.

Om vinteren stilles der et finsk saunatelt op, som foreningen også råder over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce