Annonce
Faaborg-Midtfyn

Havørreder gyder midt i Faaborgs villakvarterer

For at lette livet for ørrederne er Svanningebækken blevet åbnet på løbet langs legepladsen i Hans Rasmussens Have. Foto: Bent Warncke
Store ørreder går op i de lille Svanningebækken, der løber fra produktionsskolenn via Moseparken og ud i Faaborg Fjord - det blev opdaget, da kommunen gik i gang med at etablere legeplads i Hans Rasmussens Have.

Faaborg: Naturen er fantastisk, og havørredernes vilje og evne til at finde gydesteder er ikke en undtagelse. Imod stort set alle odds er der flere havørreder, der vælger at gå op i den lille Svanningebækken for at gyde. Bækken udspringer i skoven ved produktionsskolen, er rørført under Johan Rantzausvej og har et åbent løb imellem villaerne i Søtoften-kvarteret i Faaborg vest, inden den løber ud i søen i Moseparken. Herfra er den atter rørført unden Kildetoften, inden den løber ud i fjorden.

- Vi har observeret flere store ørreder i bækken og har også fundet deres gydepladser oppe ved den nye legeplads i Hans Rasmussens Have, fortæller biolog i Faaborg-Midtfyn Kommune Rasmus Kruse Bro.

Og hvem skulle nu have troet det? For at nå derop, skal ørrederne altså svømme et langt stykke opstrøms i røret op til Moseparksøen, fra søen skal de finde videre op i bækken, og så skal de hoppe cirka 30 centimeter for at komme over i det rør, der løber under Pugesøvej.

- Vi havde faktisk ikke troet, at vi ville finde ørreder deroppe. Der er mange forhindringer på vejen, fortæller Rasmus Kruse Bro.

Annonce

Hopper 30 centimeter

Opdagelsen blev gjort i forbindelse med, at der bliver etableret en ny legeplads i Hans Rasmussens Have.

- Vi var ude og kigge på, hvordan legepladsplanerne og vandløbet kunne påvirke hinanden. Anden gang vi var der, stod der faktisk en havørred på 40-50 centimeter og lavede en gydebanke. Det var lidt overraskende, fortæller Rasmus Kruse Bro.

Opdagelsen udløste en henvendelse til Havørred Fyn, der er et tværkommunalt samarbejde om at fremme vilkårene for havørreder i de fynske farvande. Rasmus Kruse Bro sidder selv med i et af Havørred Fyns udvalg.

- Så nu har vi tænkt os at binde bækkens ørredhistorie sammen med den nye legeplads, der har et naturfokus, fortæller han.

For at hjælpe ørrederne lidt på vej, er vandløbet nu blevet åbnet på den strækning, der ligger langs legepladsen, og der er etableret gydebanker.

- Og så har vi lagt sten på, så vandspejlet er blevet løftet, der hvor røret løber under Pugesøvej. Nu håber vi på, at der kan komme en bestand, fortæller han.

På den nye legeplads, der indvies op til efterårsferien, vil man snart møde nogle infotavler med tekst skrevet af Havørred Fyn

- Vi ved godt, at det ikke er Fyens største havørredprojekt, men vi synes, det er vigtigt at få fortalt historien, siger Rasmus Kruse Bro.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce