Annonce
forside

Hattesen åbner konfektfabrik på havnen i Ærøskøbing

Claus Hattesen har så stor succes med sin lakridskonfekt, at han har købt ejendommen på Vestergade 2 i Ærøskøbing til at producere sine søde firkanter. Foto: Tine Juel

Lørdag overtager Claus Hattesen Vestergade 2 i Ærøskøbing. Konfektmageren håber, at produktionen er klar til juli.

ÆRØSKØBING: I dag skråner sæbekasserne fra Ærøskøbing Grand Prix ned ad rampen på Vestergade 2. Men til sommer kan forbipasserende nyde synet af orange, rød og brun lakridskonfekt i metermål gennem vinduet. Claus Hattesen har nemlig købt den hvide hjørneejendom til sin fabrik med overtagelse 1. april og forventer at have konfektproduktionen klar til juli.

- Vi producerer på højtryk og trænger til mere plads. Det er en stor fordel at have de forskellige forretninger ved siden af hinanden, og vi er meget glade for købet af huset overfor. Det skaber synergi og større fleksibilitet i vores arbejdsgang, forklarer den ærøske konfektmager, der også driver Café Aroma og et hotel på havnen i Ærøskøbing.

I dag bliver der kogt lakrids og bakset med den klistrede konfektmasse i is-caféen, der slår dørene op den 13 april, mens de flerfarvede firkanter tørrer i fiskerestaurantens lokaler.

- Mit mål var at have et sommersted, så jeg havde tid til andre ting i vinterhalvåret. Men det har lakridskonfekten sat en stopper for. Vi har stor succes, og Hattesen Konfekt har udviklet sig til en helårsbeskæftigelse, griner Claus Hattesen, der begyndte at eksperimentere med konfekt i juni 2016.

I dag tæller forhandlerne blandt andet Salling, Politiken Plus samt en række specialbutikker.

- Det kører med konfekten, og det kan blive rigtig stort. For mig er det vigtigt at slå fast, at vi er et Ærø-produkt og bliver på øen, også den dag Vestergade 2 skulle blive for lille.

Siden 2009 har Claus Hattesen og Carsten Pedersen lavet sæbekasseløb i efterårsferien med målstreg på Vestergade 2, og bekymrede borgere har allerede spurgt, hvad der skal ske med Ærøskøbing Grand Prix, nu hvor konfektfabrikken rykker ind i bygningen.

- Vi skal forsat køre ræs. Vi flytter sæbekasserne ind i værkstedet, hvor Carsten Pedersen vil gå og bakse med sine modelflyvere, og Karen Pedersen, der har boet i forhuset de sidste 70 år, bliver her også så længe hun har lyst.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce