Annonce
forside

Hattesen åbner konfektfabrik på havnen i Ærøskøbing

Claus Hattesen har så stor succes med sin lakridskonfekt, at han har købt ejendommen på Vestergade 2 i Ærøskøbing til at producere sine søde firkanter. Foto: Tine Juel

Lørdag overtager Claus Hattesen Vestergade 2 i Ærøskøbing. Konfektmageren håber, at produktionen er klar til juli.

ÆRØSKØBING: I dag skråner sæbekasserne fra Ærøskøbing Grand Prix ned ad rampen på Vestergade 2. Men til sommer kan forbipasserende nyde synet af orange, rød og brun lakridskonfekt i metermål gennem vinduet. Claus Hattesen har nemlig købt den hvide hjørneejendom til sin fabrik med overtagelse 1. april og forventer at have konfektproduktionen klar til juli.

- Vi producerer på højtryk og trænger til mere plads. Det er en stor fordel at have de forskellige forretninger ved siden af hinanden, og vi er meget glade for købet af huset overfor. Det skaber synergi og større fleksibilitet i vores arbejdsgang, forklarer den ærøske konfektmager, der også driver Café Aroma og et hotel på havnen i Ærøskøbing.

I dag bliver der kogt lakrids og bakset med den klistrede konfektmasse i is-caféen, der slår dørene op den 13 april, mens de flerfarvede firkanter tørrer i fiskerestaurantens lokaler.

- Mit mål var at have et sommersted, så jeg havde tid til andre ting i vinterhalvåret. Men det har lakridskonfekten sat en stopper for. Vi har stor succes, og Hattesen Konfekt har udviklet sig til en helårsbeskæftigelse, griner Claus Hattesen, der begyndte at eksperimentere med konfekt i juni 2016.

I dag tæller forhandlerne blandt andet Salling, Politiken Plus samt en række specialbutikker.

- Det kører med konfekten, og det kan blive rigtig stort. For mig er det vigtigt at slå fast, at vi er et Ærø-produkt og bliver på øen, også den dag Vestergade 2 skulle blive for lille.

Siden 2009 har Claus Hattesen og Carsten Pedersen lavet sæbekasseløb i efterårsferien med målstreg på Vestergade 2, og bekymrede borgere har allerede spurgt, hvad der skal ske med Ærøskøbing Grand Prix, nu hvor konfektfabrikken rykker ind i bygningen.

- Vi skal forsat køre ræs. Vi flytter sæbekasserne ind i værkstedet, hvor Carsten Pedersen vil gå og bakse med sine modelflyvere, og Karen Pedersen, der har boet i forhuset de sidste 70 år, bliver her også så længe hun har lyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce