Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nyt gigantisk boligområde: Hastværk er lastværk

Torben Smith, næstformand By og Land Midtfyn. Foto: René Johansen

Lokaldebat: Avisen har tirsdag 3. maj berettet fint om planerne om at tage hul på et stort nyt boligområde i den sydlige del af Ringe.

Vi har i By og Land Midtfyn taget til efterretning, at der med kommuneplanen er taget en beslutning om, at der kan planlægges et blandet boligområde i Rin.B.9-området (syd for Sallinge Å i området omkring statsfængslet). Der er, som beskrevet i avisen, nu fremkommet en ansøgning om, at lokalplanlægning igangsættes for et område nord for Boltinggårdsvej (et areal på 3,4 ha) med henblik på at bygge tæt-lav boliger.

Vi stiller os kritiske overfor, at Teknik- og Miljøudvalget på mødet 26. april (punkt 70) anbefalede, at der ikke udarbejdes en samlet helhedsplan for Ringe Syd (Rin.B.9), inden lokalplanlægning for de 3,4 ha igangsættes. Dette er i modstrid med, at kommunalbestyrelsen tidligere har taget en beslutning om at udarbejde en helhedsplan, før der lokalplanlægges for dele af området. Der er i øvrigt på budgettet for 2022 afsat midler til dens realisering.

Annonce

En helhedsplan kunne med fordel bruges til at skabe et samlet overblik over, hvordan man ønsker at sammensætte eventuelle boligområder, så der sikres et alsidigt valg af boligtyper. Ligesom anlæg af veje, placering af cykelstier og gangstier kunne besluttes ud fra overordnede principper - og ikke besluttes i etaper med mangel på en overordnet plan. Herunder sikre, at der etableres en sikker skolevej langs Boltinggårdsvej (cykelsti adskilt fra vejen). Hensyn til det rekreative område ved Sallinge Å og til særlige naturinteresser i den nordlige del af området kunne ligeledes tages på et overordnet plan.

Hvis man følger TMU's indstilling, så er der banet vej for et betydeligt antal tæt-lav boliger (ca. 60 ifølge det indsendte bud på en bebyggelsesplan) på et ret begrænset areal. Og dermed begrænses muligheden for i dette område at skabe et varieret udbud af forskellige boligstørrelser.

I det fremlagte forslag kunne man i øvrigt ønske sig et krav om variation i boligstørrelsen for at sikre sig imod en ensartet og uinspirerende boligmasse på arealet. Det forekommer tillige, at der i den forelagte skitse er tale om en placering af boliger ganske tæt på den befærdede vej med dertil hørende støjgener som følge.

En beslutning om opgradering af vejforholdene set i relation til den samlede planlagte vækst på op imod 600 boliger er også ønskelig, inden der planlægges for delområder.

For By og Land Midtfyn forekommer det anbefalelsesværdigt, at der udarbejdes en helhedsplan for Ringe Syd (Rin.B.9), før der igangsættes lokalplanlægning for dele af området.

Et samlet overblik over variation i boligmassen, hensyn til særlige naturinteresser og etablering af en hensigtsmæssig infrastruktur er vigtige overordnede beslutninger. Dette er i øvrigt også et princip, som Faaborg-Midtfyn kommune har fulgt ved planlægning af større nye boligområder andre steder i kommunen.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Faaborg-Midtfyn

Minibus kørte i grøften med flere passagerer: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Kultur

Ultrapopulær popsmed kom hjem fra fabrikken: Andreas Odbjerg vinder suverænt den største fynske musikpris

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Odense

Rockbands fra 70'erne og 80'erne laver maratonkoncert: -Vi håbede på 5-6 bands, men så stod vi pludselig med 13 bands

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Annonce