Annonce
Nordfyn

Hasmark Strand Camping: - Sæsonen bliver ligeså god som sidste år

Hasmark Strand Camping holder en måned længere åbent i år, frem til 18. oktober. Det medvirker til, at pladsen ser ud til at nå samme omsætning som sidste år på trods af coronakrisen, fortæller Dorthe Christensen, chef for campingpladsen. Foto: Henrik Larsen
Højsæsonen er ovre. Dorthe Christensen, der driver Hasmark Strand Camping, sammen med sin mand, konstaterer, at sæsonen har været kendetegnet af mange gæster, der ellers ville have taget på charterferie.
Annonce

Hasmark: Nogle er til charterferie, mens andre mest er til camping. Smag og behov er forskellig. I år har omstændighederne gjort, at de fleste har været på ferie i Danmark.

Det har blandt andet influeret på sammensætningen af gæster på Hasmark Strand Camping. Danskere, der sædvanligvis ville have ligget ved en sydlandsk pool, har skullet akklimatisere sig til campinglivets glæder.

Dorthe Christensen, der sammen med sin mand, Palle Christensen, driver campingpladsen, glæder sig over den nye type gæster.

- Vi håber selvfølgelig, at de har lyst til at komme igen.

Annonce

Fra stilhed til storm

Det er første år, at ægteparret alene står i spidsen for driften af campingpladsen, efter at Nordens største campingkæde, First Camp, købte pladsen tidligere i år. I sig selv et stort skifte, og de omskiftelige tider er ikke blevet mindre af alle de udfordringer, som coronakrisen har bragt med sig.

Det var fra stilhed til storm, da pladsen åbnede 3. april. Forstået på den måde, at det strømmede ind med gæster, og sådan har det været lige siden. Akkurat som sidste år har Hasmark Strand Camping haft fuld belægning i højsæsonen.

Det vil sige, at der har boet over 2000 mennesker på pladsen på samme tid. Højsæsonen er netop slut, og dermed falder antallet af gæster også markant. Tid til at puste ud er det ikke, for ferie skal Dorthe Christensen først holde i oktober, men dog til at gøre en slags foreløbig status for sæsonen. First Camps ønske er at drive pladsen videre i samme ånd og stil.

Annonce

Længere åbent

Dorthe Christensen og de næsten 50 medarbejdere har kæmpet for at holde niveauet. Kravene til rengøring og overholdelse af andre coronarestriktioner har krævet mange resurser.

- Det har på flere måder været en udfordrende sæson, konstaterer hun.


Selv uden de mange udlændinge, som plejer at frekventere campingpladsen, øjner Dorthe Christensen en sæson, hvor man når stort set samme omsætning som sidste år.


Selv uden de mange udlændinge, som plejer at frekventere campingpladsen, øjner Dorthe Christensen en sæson, hvor man når stort set samme omsætning som sidste år.

- Ja, det tyder de seneste tal på. Tilstrømningen var meget eksplosiv i samme øjeblik, vi åbnede, og så hjælper det os, at vi holder en måned længere åbent end sidste år. I år har vi åbent helt frem til 18. oktober, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce