Annonce
Nordfyn

Hasmark Festival: Eksperter advarer politikere om undersøgelse

Poul Winther, som står bag ideen om en festival for livsnydere i Hasmark, er ikke enig i eksperters kritik af metoden i markedsundersøgelsen.

Markedsundersøgelse af interessen for en festival i Hasmark er vildledende, mener to eksperter på området. Projektleder Poul Winther har selv tillid til undersøgelsen

Politikerne i Nordfyns Kommune skal tænke sig grundigt om, inden de giver 2,5 millioner kroner i starthjælp til Hasmark Festivalen, som projektleder Poul Winther foreslår i sin rapport til politikerne.

For et år siden bevilgede Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget 300.000 kroner til Poul Winther, så han kunne undersøge interessen for en festival for livsnydere i Hasmark.

Undersøgelsen er nu færdig. Som en del af den har Poul Winther betalt to bachelorstuderende fra Syddansk Universitet for at lave en markedsundersøgelse af interessen for festivalen, men to eksperter i netop den type undersøgelser kritiserer i dagens udgave af Fyens Stiftstidende metoden, der er benyttet.

Delt på Facebook

Ifølge undersøgelsen, der bygger på 438 svar, er interessen for festivalen overvældende stor, fordi næsten 93 procent har svaret, at de er interesserede i at deltage.

Fyens Stiftstidende har bedt Henrik Feindor Christensen, der er direktør i det private analyseinstitut Analyse Danmark, samt lektor og Ph.D Klaus Levinsen ved Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet om at vurdere kvaliteten af undersøgelsen.

Ingen af de to mener, at undersøgelsen giver et retvisende billede af interessen.

Problemet er nemlig, at det ingen steder fremgår, hvordan de 438 mennesker, som har svaret på spørgeskemaet, er udvalgt.

Fyens Stiftstidende kan dog dokumentere, at Poul Winther selv har delt undersøgelsen med sine venner på Facebook, hvor han har lokket med at vinde ”lækre præmier”, som han selv udtrykker det, hvis man hjælper ham med at udfylde spørgeskemaet. Ligeledes har de to studerende spurgt folk i gågaden i Odense og i Bilka, ligesom spørgeskemaet er sendt ud med et nyhedsbrev fra Hasmark Strand Camping.

Annonce

Useriøst og tyndt

- Det er meget useriøst. Man må forvente, at hvis nogen kender ham, så har de en mere positiv tilgang til hans projekt, og det er ikke en repræsentativ stikprøve af potentielle festivaldeltagere, siger Henrik Feindor Christensen.

Klaus Levinsen mener heller ikke, at undersøgelsen giver noget reelt billede af interessen for festivalen.

- Fra min stol forekommer den at være noget tynd. Hvis man ønsker at undersøge, om der er opbakning til sådan en festival, så skal der laves en statistisk tilfældig udvælgelse af borgere inden for et nærmere afgrænset område. Hvis folk selv har haft mulighed for at vælge sig ind i undersøgelsen og oven i købet med en belønning, så er det ikke overraskende, at folk er positive over for arrangementet, siger han.

Annonce

Udvalgsformand: Vi må se på det igen

Formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget, som sidste år gav Poul Winther 300.000 kroner til undersøgelsen, Kurt Christensen (V) er overrasket over, at undersøgelsen får kritik. Hverken politikere eller forvaltning har undret sig over metoden i undersøgelsen.

- Det er mange penge at smide i, og dem har vi ikke uanede mængder af. Vi syntes, at Poul Winthers arbejde var okay, men med sådan en artikel bliver vi selvfølgelig nødt til at gå ind i undersøgelsesfasen igen, siger han.

Poul Winther selv anerkender, at eksperterne kan have en pointe i deres kritik, men han stoler på undersøgelsens resultat, fordi Syddansk Universitet har været inde over.

- Jeg kan med 100 procents sikkerhed sige, at mange af respondenterne har svaret på gaden og i Bilka. Hvis vi antager, at svarene fra Facebook ikke skulle være valide, ændrer det ikke noget på undersøgelsen, siger han.

Læs meget mere i Fyens Stiftstidende og på mitfyn.dk i dag.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

Historisk erklæring underskrevet i Esbjerg onsdag aften: - Det her er mega stort og vil få betydning hele vejen op og ned ad den danske vestkyst

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce